Yarın bir kez daha sandık başına gideceğiz.

Çorum’un yeni Belediye Başkanı’nı, Belediye Meclisi üyelerini, İl Genel Meclisi üyelerini, mahallemizin muhtarını ve azalarını oylarımızla belirleyeceğiz.

Seçim kampanyası, Çorum’da alabildiğine sakin ve olgunluk içinde geçti.

Siyasiler elbette heyecan duydular, çok çalıştılar, çok koşturdular…Belki bugün heyecanları doruk noktaya ulaştı. Ama, Çorum halkının sağduyusu, sükûneti gerçekten övgüye değerdi.

Yerel seçimlere bir gün kala, genel siyaset platformundaki hoş olmayan bir takım söylemlere rağmen, Çorum açısından “işte demokrasi bu” diyebilecek durumdayız.

Seçim yarışının olgunluk içinde geçmesinde katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

*

Siyaset elbette, kendisini veya partisini övme, rakibini veya rakibinin partisini yerme üzerine kurulu bir “hizmete talip olma” yarışıdır.

Ama, rakibe yönelik eleştirilerin, kişiliğe saldırı, aşağılama, hakaret boyutuna vardırılmaması gerekir. Hele de “iftira” söz konusu olursa, ortada insani ve ahlaki bir sorun var demektir.

Dinimizde de günahı büyüktür.

Çorum’da eleştiri sınırları yer yer aşılmış olabilir, ama şükür ki, “insanlık ayıbı” kategorisine girecek türden karalamalara tanık olmadık.

Güzel olan budur.

*

Özellikle, seçilecek yeni Çorum Belediye Başkanı’ndan büyük beklentilerimiz var.

Her şeyden önce, dilimizden düşürmediğimiz “toplumsal barış” konusunda son derece duyarlı olmasını, azami gayreti göstermesini bekliyoruz.

İkincisi, Çorum’un bir türlü karşılık bulmayan demiryolu projesinin çabuklaştırılması, havalimanının yapılması gibi talepleri ile ilgili, milletvekilleriyle, parti yöneticileriyle, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, deyimin tam anlamıyla seferber olmasını arzu ediyoruz.

Sonra da, belediye hizmetlerinin en verimli şekilde yürütülmesi ve seçim kampanyası sırasında kamuoyuna açıklanan projelerin birer birer tahakkuk ettirilmesi yönünde planlı bir çalışma içine girdiğini görmek istiyoruz.

*

Çorum, sanayi potansiyeliyle, bağrında taşıdığı kültür hazineleriyle, gerçekten bölgenin parlayan yıldızı ve marka kent olmaya çok yakın, çok hazır.

Partili-partisiz tüm Çorum halkının desteğini de arkasına alacak olan bir Belediye Başkanı, Çorum’a “altın çağ” yaşatabilir.

Belediye’nin görev alanına girmese de, esnafın, iş dünyasının yaşadığı sıkıntılara da, istihdam ihtiyaçlarına da sevgiyle, şefkatle yaklaşarak katkı sağlayabilir.

*

İnsanların huzur buldukları, mutlu yaşadıkları, geleceğe güvenle bakabildikleri bir Çorum için çaba harcama niyeti ve kararlılığı, her şeyin başıdır bize göre.

Temennimiz, kısa zamanda Kadeş Meydanı’ndan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya “Barış ve kültür kenti Çorum” mesajını hep birlikte, güçlü bir şekilde vermektir.

Elbirliği ile, kardeşlik duygularıyla…