Kent Konseyi, 2019’un Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Hattuşa Yılı” ilan edilmesi isteğini “Genel Kurul Kararı”na dönüştürdü.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan’ın, öneri gazetemizde çıkar çıkmaz duyarlılık göstermesiyle ve somut adımlar atmasıyla; Vali Necmeddin Kılıç’ın, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve İlksen Ceritoğlu Kurt’un, sonradan mesajlarıyla Salim Uslu ve Tufan Köse’nin, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’ın, Kent Konseyi üyelerinin, siyasi partilerin, mesleki-sivil toplum kuruluşlarının ve özel olarak da kadınların destek vermeleriyle bu sonuca ulaşıldı. Yani, tüm Çorumluların paylaştıkları, fikir birliği ettikleri bir öneri, “Çorum’un ortak talebi” haline getirildi.

Şimdi, mülki idarenin, siyasilerin, yerel yönetimlerin ve Çorum’un tüm toplumsal dinamiklerinin “ortak talebi” Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletilecek. Ankara’daki temsilcilerimizin de yakın takipleriyle, inanıyoruz ki, 2019’u kültür ve turizm adına dolu dolu yaşamamızı sağlayacak kararın çıkarılması sağlanacaktır.

Ama, bu konuda daha erken sevinme fırsatına da sahibiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Çorum’a ciddi müjdeler vereceği umudu ve beklentisi içindeyiz.

Eğer Çorum’un “2019 Hattuşa Yılı” ile ilgili ortak talebi kendilerine ulaştırılabilirse, bakarsınız bu müjdeyi de ağızlarından duyabiliriz.

*

Bu konuda, kadın arkadaşlarımıza ayrı bir paragraf açmamız gerekir.

“2019 Hattuşa Yılı olsun” önerisini Çorum kamuoyuna malettiğimiz andan itibaren, en büyük heyecanı ve coşkuyu kadınlarımız gösterdiler.

Zira, bu takdirde Çorum’un “kültür-sanat, turizm ve sosyal hayat” açısından nasıl bir canlılık kazanacağını çok iyi görebiliyorlardı.

Elbette, Çorum’un tanıtımı adına mesafe katedilmesinin, Çorum’a ekonomik bakımdan neler kazandıracağının da bilincinde idiler.

Çorum’un sosyal ve kültürel yaşamına etkin katkıları olan kadınlarımızın Kent Konseyi’ne yansıyan coşkuları da, bunun kanıtıydı.

Dolayısıyla, başta isimlerini zikrettiğimiz Çorum’un önde gelenlerinin yanısıra, “Hattuşa Yılı” önerimize baştan itibaren sahip çıkan, bu çabamızda bizi yüreklendiren tüm kadınlarımıza minnet borçluyuz.

Konu gündeme gelir gelmez “2019’da neler yapılabilir?” dersine çalışmaya başlayan Yazılıkaya Yayın Kurulu’ndan arkadaşımız Yrd.Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz ise, ayrı bir teşekkürü hak ediyor.

*

Yarın Çorum’a teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan önemli müjdeler beklediğimizi ifade etmiştik.

Bu, bizim temsilcilerimizin, Çorum halkının duygularına tercüman olarak, tüm talepleri ve beklentileri kendilerine ne kadar ve nasıl iletebildikleri ile ilgili bir durum. Çünkü, Cumhurbaşkanımızın müjde vermekten, insanların yüzünü güldürmekten hoşlandıklarını biliyoruz.

Ümit ediyoruz ki, Pazar günü Çorum adına hepimiz mutlu olacağız.

Veya bir başka deyişle; yarından sonra her şey daha güzel olacak.