Kurban Bayramı’nı da geride bıraktık; artık yavaş yavaş “yerel seçim sath-ı maili”ne gireceğiz. Malûmunuz, sath-ı mail “eğik düzlem” anlamına geliyor. Geriye sayım gibi…Bizim bu yerel seçim sürecinde de, Çorum’un yararı, çıkarı, iyiliği dışında bir yaklaşımımız elbette olmayacak.

Önümüzdeki dönemin, yaşamakta olduğumuz ekonomik çalkantılar nedeniyle, asla kolay bir dönem olmayacağı açık. Bu zorlukların üstesinden, ancak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, güçlendirerek, her türlü kutuplaşmayı aşarak gelebileceğimizi daha önce de yazmıştım. Ülke genelinde de, Çorum’da da birinci önceliğimiz “toplumsal barış”…Bunun araçları da belli: Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı temelinde eşitlik ve özgürlük…

Çorum adına ise önümüzdeki günleri, ben şahsen “daha bir umutla” karşılıyorum. Zira, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın MKYK üyeliğini çok önemsiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ceylan’a güvenini, bundan sonrası için Çorum’un en büyük artısı olarak görüyorum. Çorum’un sorunlarına duyarlılığını, halkla sıcak diyaloğunu, girişimci ve atılımcı, hepsinden öte samimi karakterini çok iyi bildiğim Milletvekili Ceylan’ın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’la tam bir uyum içinde oluşunu da yine önemle buraya kaydediyorum.

MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül’le, iktidar partisinin diğer iki Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile de uyum ve anlayış birliği içinde, Çorum’un sorunlarının, istek ve beklentilerinin Ankara’da takipçisi olacaktır. Ayrıca, ana muhalefet partisi CHP’nin çorum Milletvekili Tufan Köse’yi de, “Çorum ortak paydasında” daima yanında bulacağına inanıyorum. Kamu yönetimiyle, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle zaten olağanüstü yakın ilişkiler içinde.

Ben de, yıllardan beri “kardeşim” diye hitap ettiğim değerli Vekilimize, “çok bilmişlik taslamadan”, “akıl verir gibi bir tavır takınmadan” Çorum adına yardımcı olma çabamı sürdüreceğim; Çorum halkının isteklerine tercüman olarak, görebildiğim eksikleri, ihtiyaçları göstermeye çalışarak, “Büyük Çorum” ve “Daha Yaşanır Çorum” vizyonuna ilişkin naçizane fikirlerimi, önerilerimi ortaya koyarak…Kendisini yürekten kutluyor, en içten başarı dileklerimi sunuyorum.