Çorumlu Eğitimci-Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) yönetim kurulu üyeleri, eşleri, çocukları ve Çorum’lu Üniversiteli bursiyer öğrencilerle beraber  (85 kişi) 2 otobüsle 11 Mayıs Cuma gecesi Kargı’ya gittik.

Kargı programını hazırlayan Kargı’lı dostlarımız Kar-Der Başkanı Mustafa Özsoy, Tahsin Özcan, Cafer Özsoy, Akif Güneş bizleri coşkuyla karşıladılar.

Sabah kahvaltısından sonra Kargı Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz ve Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar bizlere Kargı’yı gezdirdiler.

Beş bin nüfuslu küçük bir ilçe olan Kargı yıllardır İstanbul’a göç verir. Şimdi “Kargı Bezi” dokuyarak adlarını duyurmaya çalışıyorlar.

Kargı Atatürk İlköğretim okulunda ÇESİAD’ın hediye ettiği kütüphane açılışını yapan Çorum Valisi Nurullah Çakır, “ÇESİAD kurulduğu günden bu yana, İstanbul’la Çorum arasında her zaman köprü olup, başarılı ve takdir edilecek çalışmalara imza atmıştır. Öğrencilerimizin yarınlara daha başarılı bir şekilde hazırlanması için atılan bu önemli adımı kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Törene Çorum Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Kargı Kaymakamı Tolga  Ersöz, Yargıtay üyesi Zihni Doğan, Hitit Üni. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Çorum Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, TCMB Başkan Yardımcısı Necati Şahin,  Yağmaksan Sahibi Mustafa Yağlı ve çok sayıda davetli katıldılar.

Daha sonra otobüslerle Kiraz dağını aşarak Saraçlar yaylasında Kışla Mevkii-Başköy’deki Kargı tatil köyüne gittik. Muhteşem manzara eşliğinde tatil köyü sahibi Durmuş Çelik’in ikram ettiği meşhur saç kavurmalarını yedik.

Durmuş bey,” hocam buraya yaklaşık yedi milyon lira harcadım. Kısa bir zaman sonra yapay göletlerle, asma köprüyle, şelalelerle, mini adayla, bungalov evlerle ve ormanın büyüsüyle burayı muhteşem bir yayla turizm merkezi yapacağım “ dedi.

Akşam beşe doğru Kargı’dan ayrılarak Osmancık’a geçtik. Osmancık Öğretmen Evinde bizleri Orman Bakanlığı Müsteşarı sevgili hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfü Akça, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve İstanbul Osmancık’lılar Derneği Başkanı Avukat Murat Başer karşıladı.

Öğretmen evinde yenen akşam yemeğinden sonra herkes Fenerbahçe-Galatasaray şampiyonluk maçını seyretmeye Kızılırmak kenarındaki çay bahçelerine gitti.

Ben de maçın heyecanını ve gerginliğini yaşamamak için Osmancık bağlarına doğru yürüyüş yaptım.

Bir türlü geçmek bilmeyen iki saat sonra Galatasaray’ın şampiyonluğunu duyunca çok sevindim. Galatasaray’lı gençlerle şehirdeki şampiyonluk şenliklerine katıldım.

Daha sonra Fenerbahçe’li ağabeyim Muhsin Özata’yla buluşarak hasret giderdik. Sabah saat 10,00’da mezun olduğum Osmancık Gemici İlkokulunda ÇESİAD’ın tefriş ettiği ve kitaplarla donattığı kütüphane açılışına katıldım. 

Açılışı yapan Kaymakam ve Belediye Başkanından sonra söz alarak, “Gemici ilkokulundan 1955 yılında mezun oldum. ÇESİAD’ın mezun olduğum okula kütüphane açması beni çok duygulandırdı. Bu vesileyle ÇESİAD Başkanı sevgili Mehmet Yıldırım’ın şahsında ÇESİAD yönetim kurulu üyelerine ve proje sahibi  öğrenci kardeşlerimize minnet ve şükranlarımı sunarak teşekkür ettim.

Daha sonra Kızılırmak kenarındaki Akasya Çay bahçesinde basın toplantısı yaptık.

Basın toplantısında Kütüphane projelerini hayata geçiren bursiyer öğrenciler Ahmet Rasim Akdağ, Duygu Cantemir, Mesut Aytekin ve Elif Şahin söz alarak, bundan sonraki projelerini anlattılar.

Ben de söz alarak, bir Osmancık’lı olarak ÇESİAD başkanı Mehmet Yıldırıma, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Sezikli, Necati Şahin, Zihni Doğan, Muzaffer Canıdemir, Hüseyin Akmaz, Tahsin Özcan, Cafer Özsoy, Sururi Onan, Esat İnkaya, Akif Güneş, Mustafa Kuş ve sekreter Büşra Yaşar’a ve öğrenci kardeşlerime teşekkür ettim.