Son dönemlerde sıkça konuşulan konulardan biri de, Çorumspor altyapısı… Güya, eski altyapı sorumlusu Şaban Ateş, göreve geldiğinde altyapıya kazandırdığı birçok futbolcuyu görevden ayrılırken beraberinde götürmüş, Çorumspor altyapısında bu yüzden futbolcu sıkıntısı yaşanıyormuş. Bunun yanında, malzemelerin birçoğu da kayıpmış. Öyle bir anlatılıyor ki, insanın kanı donuyor.

Geçenlerde, bir sohbet ortamında Şaban Ateş de vardı. Hocam, nedir bu altyapıyla ilgili durum, konuşulanlar doğru mu dedim? O esnada, masanın üzerinde duran yerel bir gazeteyi açtı hemen. Çorumspor U18 takımının Orduspor’la 1-1 berabere kaldığı maçın haberini açtı. Çorumspor’un sahaya çıkan ilk 11’ini gösterdi. İlk 11’den 10’unun kendi döneminin futbolcuları olduğunu, sadece Ulukavakspor’dan alınan Tuncay’ın yeni oyuncu olduğunu, bunun yanında 18 kişilik kadroda sadece 2 yeni futbolcu olduğunu anlattı. Fazla ayrıntıya girmedi. “Ben konuşursam yanlış olur, gazeteci olan sensin, araştır” dedi.

Bunun üzerine Çorumspor altyapısındaki tüm takımların kadrolarıyla ilgili bir araştırmaya girdim. Biraz zamanımı aldı ama sonuçta gerçek ortaya çıktı. Yeni sezon için Çorumspor altyapısında 114 futbolcu için transfer ve vize işlemi yapılmış. 114 futbolcu içerisinden sadece 36 yeni transfer var. Yani geçen sezonki kadrolar büyük oranda korunuyor.

Altyapıdan ayrılanlar var ama bunlar tamamen kendi istekleri ile ayrılmışlar. Kimisinin babası tayin olmuş, kimi bırakmış, kimi de biraz kaba olacak ama kovulmuş. Yani konuşulduğu gibi Şaban Ateş gelirken getirdiği futbolcuları giderken götürmemiş. Zaten götürme ihtimali de yok. Çünkü imza yetkisi kendisinde değil. Yani birileri karalama kampanyası içerisinde.

Yeni yönetimle birlikte yeni bir yapılanma sürecine girildiği açıklandı. Umarım bu süreçte hatalarda ısrar edilmez.

*     *     *

Çorumspor, kazanmak zorunda olduğu Çankırı Belediye maçını 2-1’lık skorla üstün bitirdi ve haftayı kayıpsız geçti.

Sezon başından beri Çorumspor’u özellikle orta sahada ilk kez bu kadar üretken gördüm. Cemal, Muhammed ve Mesut harika işler yaptılar. Hücum hattında da Ferdi Çorumspor’un yükünü çeken isim oldu.

Cezası nedeniyle takımını tribünden yöneten Ali Güneş bu kez hata yapmadı. Sahaya sürdüğü 11 de, sonradan yaptığı oyuncu değişiklikleri de doğruydu.

Çankırı Belediye maçını kayıpsız geçen Çorumspor, Pazar günü lider Bandırmaspor’a, Çarşamba günü ise Mardinspor’a konuk olacak. Üst üste iki deplasman maçı yapacak olan Çorumspor’un bu zorlu dönemeci en az kayıpla atlatması gerekiyor.

Bundan önce oynadığı 9 maçın 8’ini puan cetvelindeki sıralamada altında olan takımlarla yapan Çorumspor, en ciddi sınavını lider Bandırmaspor’a karşı verecek. Bu zorlu deplasmandan alınacak 1 puan bile büyük moral olacak.