260 bin nüfusuyla Türkiye’nin orta büyüklükteki kentlerinden biri olan Çorum, merkezi hükümetten gerekli altyapı desteğini alamadığı halde, kendi dinamikleriyle ve kendi kırsalından aldığı göçlerle büyümesini sürdürüyor.

ÇORUM HABER’in hayali ise, Çorum’un sanayileşme hamlesini devam ettirmesi, “nitelikli” bir büyüme ile “büyük kent” statüsünü kazanması, her bakımdan bölgesel bir merkez haline gelmesi.

ÇORUM HABER, 500 bin kent nüfusu ve 80 bin üniversite öğrencisi hedefini ortaya koyarken, bunların gerçekleşebilir olduğuna yürekten inanıyor. Yeter ki, Çorumlular da inansınlar ve “büyüme” yolunda seferber olsunlar.

24 Ağustos 2017 günü, bu konuyu bir kez daha Çorumluların gündemine getirdik, sonraki günlerde farklı başlıklar altında sürdürdük ve Kurban Bayramı’ndan sonra da söyleyeceklerimiz olduğunu ifade ettik.

“Büyük Çorum” için eleştiri, değerlendirme ve önerilerimiz devam edecek. Elbette bu demokratik platformun, tüm “fikri olanlara” açık olduğunu da yeniden herkese duyurmak istiyoruz.

24 Ağustos 2017

25 Ağustos 2017

26 Ağustos 2017

28 Ağustos 2017