İlk iki maçta alınan 3’er gollü yenilgiler beklenen sonuçlar olmasa da, ihtimal dahilindeydi. Bahri Hoca’nın da dediği gibi, çok sert bir başlangıç oldu. Manisa ve ardından Kocaelispor yenilgilerinin mazereti olabilir ama bundan sonrası mazeret götürmez!

Manisa maçına göre Kocaelispor maçının özellikle ilk yarısı fena değildi. Maçın genelinde Çorum Futbol Kulübü “kanatsız kuş” gibiydi. Israrla oyunu “etkisiz” olan kanatlara yaymaya çalışmak yapılan en büyük yanlışlardan biriydi.

Maçın başında Mikail karşı karşıya pozisyonda golü atabilse, ya da Salih Zafer’in kafa vuruşunda top direkten dönmeyip ağlarla buluşsa her şey daha farklı olabilirdi. Şans da olacak işte. Tabii, ortaya çıkan sonucu şanssızlığa bağlamak da yüzleşilmesi gereken gerçekleri halının altına süpürmek gibi bir şey olur. Çünkü ikinci yarıda ortada Çorum Futbol Kulübü diye bir takım yoktu.

Nasıl ki, futbolcular zaman zaman formsuz olabiliyorlar, bu durum teknik adamlar için de geçerli. Bahri Hoca’nın da takım gibi henüz form tutamadığını söyleyebiliriz. Gerek yaptığı açıklamalar, gerek oyuncu tercihleri, gerekse oyun anlayışı tartışmaya açık. Eğer, takım henüz hazır değilse ki değil, bunun sorumlusu, “İstediğimiz her oyuncuyu aldık” diyen Bahri Hoca’dır.

Osman Bodur, Mert Ilıman, Batuhan Demirel ve Yakup Alkan’ın gönderilme gerekçeleri bizzat Bahri Hoca tarafından açıklandı. Sırf Bahri Hoca’nın bu futbolcularla ilgili gerekçeleri kıstas olarak alınsa, herhalde takımda birkaç kişi ancak kalır. Olabilir, gelenler olduğu gibi gidenler de olacaktır ama bunların makul olması gerekir.

Bir de, Bahri Hoca’da ben şunu gördüm. Başarıda aslan payı her zaman kendisine ait. Ama işler kötü gittiğinde de kendince bir mazereti mutlaka oluyor. İşler kötü giderken, “burada da benim hatam var, sorumluluk benim” dediğini duymadım.

Zor bir grup, kabul. Zor ve sert bir başlangıç olacağını da aşağı yukarı herkes biliyordu. Bu yüzden, Manisa ve Kocaeli maçlarındaki hatalardan ve eksiklerden ders çıkartmak kaydıyla, lig bu hafta başlıyormuş gibi işe sımsıkı sarılmaktan başka yapacak bir şey yok. Bu yüzden, bu haftaki Afyonspor maçı çok önemli. Burada alınacak bir galibiyetin vereceği moral, güneşli günlerin başlangıcı olabilir.