3.Lig’de mücadele edecek 54 takım önceki gün kura ile 18’erli 3 gruba ayrıldı. 2.Gruba‘ölüm grubu’ desek yeridir. Ligin neredeyse tüm şampiyon adayları 2.grupta toplanmış. Çorum Belediyespor, Ankara Adliyespor, Arsinspor, Aydınspor 1923, Büyükçekmece Tepecikspor, Cizrespor, Düzyurtspor, Elaziz Belediyespor, Karacabey Birlikspor, Kızılcabölükspor, Kocaelispor, Osmaniyespor, Payasspor, Sultanbeyli Belediyespor, Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu, Tekirdağspor ve Utaş Uşakspor’la birlikte 3.gruba düştü. Bundan iyisi olamazdı. Sipariş verseniz ancak bu kadar olabilirdi. Bence bundan sonraki kuraları hep Başkan Zeki Gül çeksin. Eli uğurlu geldi. 1.Grup da fena değil.

Gruplar belli olduktan sonra umutlarım daha da arttı. Genç ve dinamik kadrosuyla Çorum Belediyespor’u şampiyon adayı olarak saymak hiçte abartı olmaz. Yeter ki, transferde doğru futbolcular alınsın ve geçtiğimiz yıllarda yapılan yanlışlara düşülmesin. Yusuf Hoca’nın da dediği gibi, iyi bir başlangıçla Çorum Belediyespor en güçlü adaylardan biri olur.

FEDERASYON SAÇMALIYOR

Geçenlerde yazdığım bir yazıda, Türk futbolunun iyi yönetilmediğinin altını çizmiş, 2.ve 3.lig kulüplerinin Federasyon’un umurunda bile olmadığına dikkat çekmiştim. Sağ olsun, Federasyon 2.ve 3.lig kulüplerinin altyapılarını Gelişim Liglerine almayarak düşüncemde beni doğruladı.

Düşünebiliyor musunuz, yıllardır Gelişim Liglerinden birçok oyuncu çıktı. Sadece Çorum Belediyespor yeni sezon için altyapısından 2 futbolcuyu profesyonel yaparak meyveleri toplamaya başladı. Birçok kulüpte de benzer durumlar söz konusu iken, skandal bir kararla 2.ve 3.Lig kulüplerinin altyapıları Gelişim Liglerinin dışında bırakıldı. Hem ‘kurtuluş altyapıda’ diyeceksiniz ve profesyonel liglerde altyapıdan oyuncu oynatan kulüplere teşvik adı altında para vaat edeceksiniz, hem de tam 90 kulübü liglere almayacaksınız. Altyapılardaki binlerce sporcuyu ve antrenörü bir kalemde sileceksiniz. Onca emeği, alın terini bir çırpıda çöpe atacaksınız. Bunlar insanın aklıyla alay ediyor.

Türk futbolu bu yönetim anlayışıyla bir arpa boyu gelişemez! Bu zihniyet devam ettiği sürece, bu millet daha birçok Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nda elin takımlarını ekran başından izler. Yazık! Gerçekten yazık! Onca emeğe, umuda, alın terine, paraya yazık! Onca çocuğun yıkılan hayallerine, kaybolan umutlarına yazık! Daha üzücü olan, bu adamlara kimse ‘dur’ demiyor, kimse hesap soramıyor.