Bu sezon da Yükselme Grubu’ndan Bank Asya 1.Ligi’ne çıkma mücadelesi verecek olan Çorumspor, devam eden hazırlık dönemindeki genel görüntüsü ile umut verse de, önemli sorunlarının olduğu apaçık ortada. Bu sorunların başında para gelirken, savunma ve forvet hattına da mutlaka takviye yapılmalı. Yükselme Grubu öncesinde yönetimin kesinlikle futbolcuları kafa olarak rahatlatması lazım. Bu da, ancak maç başlarının ödenmesiyle mümkün olabilir. Eğer yönetim paraları öderse, Çorumspor gruptaki her takım kadar iddialı olur. Savunma ve forvete kaliteli futbolcular transfer edilirse de çoğu takımdan daha avantajlı duruma geçer.

Çorumspor, kademe grubunu her ne kadar “en az gol yiyen takım” olarak bitirse de, özellikle son haftalarda savunmada yapılan inanılmaz hatalar takviye yapılması konusunda sinyal vermişti. Grup maçları tamamlandı, takımlar devre arası hazırlıklarını yapıyor. Çorumspor, mevcut kadrosundaki alternatif savunmacılar olan İlhan ve Erdem’le yollarını ayırdı. Bunların yerine sadece Eyüpspor’dan Murat alındı. Murat iyi bir futbolcu olsa da, ilk yarıda oynamadığı gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Bunun yanında, savunmanın sağında Erkam’a mutlaka alternatif bulunmalı.

Gol yollarındaki sıkıntıyı tekrar tekrar anlatmaya gerek yok sanırım. Gönderilen Alaattin ve Ozan’ın yerine Gebzespor’dan Ufuk alındı. Ufuk’un stili Emre’ye çok yakın. Ama ondan ziyade ileriye dönük olarak transfer edildi. Yani Çorumspor’un tecrübeli bir forvete ihtiyacı var. Alınacak 3 kaliteli futbolcunun, Çorumspor’u söz sahibi takımlardan biri yapacağı inancını taşıyorum.

24 Ocak’ta başlayacak olan Yükselme Grubu öncesinde kamuoyunda bir umutsuzluk var. Buna bir anlam veremiyorum. Genel olarak herkes Çorumspor’un rakiplerin ikramıyla Yükselme Grubu’na çıkmasını kabullenemiyor ve bu da umutsuzluğa neden oluyor. Oysa Yükselme Grubu’na çıkan takımlarla ilgili istatistikî rakamlara bakacak olursak Çorumspor’un hiç de yabana atılacak bir takım olmadığını ve en az bütün takımlar kadar şanslı olduğunu görmek mümkün. Kaldı ki, bu takıma takviye de yapılacak.

Pazar günü Bucaspor ile yapılan hazırlık maçının ilk yarısındaki futbolu oynadığı sürece Çorumspor bu kadrosuyla bile ilk beşe oynar. Onun için umutsuzluğa kapılmadan takıma destek olmak en doğru olanı.