Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediye, Gölcükspor’u 2-1 yenerek sahasındaki ikinci maçı da kazandı ancak gördük ki, camia tam anlamıyla şampiyonluğa hazır değil.
Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, önceki hafta Erzincan’da kaybeden kadroyu bozmadan Gölcükspor’a karşı sahaya sürdü. Skordan ziyade iyi oynayan kadroyu bozmaması normal karşılanabilir.
Maça arzulu başlayan ve ilk dakikadan itibaren Gölcükspor kalesini abluka altına alan Çorum Belediye, golleri peş peşe buldu. Önce 6.dakikada Ferhat, ardından 11.dakikada Yakup Alkan’ın golleri ile skor bir anda 2-0 oldu. Gollerin hazırlanışı muhteşemdi.
Maçın farka gideceği yönündeki beklentilerimiz, kaçırılan akıllara zarar goller nedeniyle karşılıksız kaldı.
İkinci yarıda sahada aynı takımlar fakat farklı roller vardı. Belediyespor ilk yarıdaki Gölcükspor, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlayan Gölcükspor ise ilk yarıdaki Çorum Belediyespor’un rolündeydi.
Gölcükspor, sağlı sollu ataklarla Çorum Belediyespor kalesine yüklenirken, 58.dakikada bir serbest vuruş organizasyonu sonucunda Fatih topu ağlara yollayarak farkı bire indirdi. Bu golde bir kez daha gördük ki, Belediyespor’un duran ve yan top sorunu devam ediyor.
Farkın bire inmesi Belediyespor’da bir panik ve gereksiz bir gerginliğe neden oldu. Nitekim, 65.dakikada Abdullah Karmil ölü bir noktada yaptığı faul sonrası hakeme diklenince direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Abdullah’ın, hem de takımının büyük bir baskı yediği anlarda sorumsuzca oyundan atılması affedilir bir hata değil. Dahası, seyircinin kırmızı kart gören Abdullah’ı ayakta alkışlaması akıllara zarar bir davranış.
Çorum Belediye, 10 kişi kaldığı maçta rakibine ikinci gol şansını tanımadı ve sahadan 2-1 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Abdullah’ın kırmızı kartı hariç buraya kadar her şey normal. Normal olmayan, maçtan sonra yaşanan olaylar. İnanılır gibi değil. Galip takım kendi sahasında olay çıkartıyor, ya da çıkartmaya çalışanlara çanak tutuyor. Seyirci, sorumsuzca kart görüp takımını eksik bırakan oyuncuya kahraman muamelesi yapıyor. Galip takımın hocası sahaya dalıp hakemin üzerine yürüyor ki, maçın genelinde hakimlik bir durum yok ve Abdullah’ın kırmızı kartı yüzde yüz doğru. Anlayacağınız, çelişkilerle dolu bir maç oldu.
Yani demem o ki, şampiyonluk için sadece iyi kadro kurmak yetmiyor. Sahada olduğu kadar saha dışında da mücadele edeceksin. Sinirlerin sağlam olacak. Tahriklere kapılmayacaksın. Psikolojik olarak da şampiyonluğa hazır olacaksın. Cumartesi günü gördük ki, Belediyespor psikolojik olarak şampiyonluğa hazır değil. Galiba, olay çıkartmamaları için bundan sonra teknik heyetin başına da adam vermek gerek. Bu takım şampiyon olamazsa emin olun bu tür acemilikler yüzünden olacaktır. Gölcükspor maçının ilk 20 dakikasındaki futbolu da gördükten sonra şimdi daha da eminim ki, bu takımın tek rakibi kendisi.
Ha, Belediyespor’un 10 kişi oynadığı bölümde yan top zafiyetine rağmen ikinci golü yememesi şans değil, İmam’ın oyuna girmesindendir. Çünkü İmam oyuna girdikten sonra tüm hava toplarında rakiplerine üstünlük sağladı. Yan top zafiyetine çare arayan Serdar Hoca umarım farkı görmüştür.