Çorumspor, Yükselme Grubu’ndaki ilk maçında sahasında Güngören Belediye ile 1-1 berabere kalırken, yenilgiden beraberliği kurtarması ve özellikle son bölümlerdeki baskılı futbolu, önümüzdeki maçlar için umut verdi.

Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu beklenildiği gibi Çorumspor’a olumsuz yönde yansıdı. Eksik kadronun yanı sıra yeni transferlerin de henüz uyum sorununu atlatamamış olmaları Çorumspor’un işini daha da zorlaştırdı. Özellikle sağ kanadı birlikte kullanan Erkam ve Ali Köse’nin yoklukları fazlasıyla hissedildi. Sakatlıktan yeni çıkan ve uzun bir aradan sonra sahalara dönen Uğurtan’ın çok kötü bir gününde olması, Ramazan’ın önünde sağ kanadı kullanan Serdar’ın da dağınık oyunu Çorumspor’un hücum gücünü yarı yarıya düşürürken, bütün yük orta sahanın omuzlarına kaldı. Dikine oynayan ve genelde atakları yönlendiren Cemal’in de sakatlığından dolayı tribünde olması Çorumspor’u iyice zorda bıraktı. Dikine oynayan oyuncusu olmadığı için sürekli yan pas yapan Çorumspor’un bu oyun anlayışı Güngören Belediye’nin işine geldi. Ta ki, Ali Cemal oyuna girene kadar. Ali Cemal oyuna girdikten sonra Çorumspor kontrolü tamamen gele geçirdi. Sağlı sollu ataklarla gol aradı. Ve nitekim penaltıdan da olsa beraberlik golü geldi.

Özellikle 23. dakikada yenilen gol çok basitti. Eğer Çorumspor böyle basit goller yemeye devam ederse işi gerçekten çok zor.

Yeni transferlerden Eren’i çok beğendim. Zaten daha önce de birçok kez izlemiştim ve faydalı olacağından şüphem yoktu. Ufuk çok iyi bir alternatif olduğunu oynadığı süre içerisinde gösterdi. Abdullah’ın uyum sorunu var. Serdar ise bildiğimiz Serdar değil. Aceleciliği büyük handikap.

Yükselme Grubu’nda bu sezon 9 takım da güç olarak birbirine çok yakın. İlk hafta maçlarından üçünün berabere bitmesi bunun en güzel örneği. Bu da gösteriyor ki, gerek ilk iki, gerekse ilk beş yarışı nefes kesecek.

Çorumspor’un ilk maçta sahasında 2 puan kaybetmesi karamsarlığa neden olmasın. Eksiklerin de katılmasıyla birlikte takım daha da iyi olacaktır.

Her zaman söylediğim gibi, Çorumspor’un en büyük rakibi yine kendisidir. Net konuşmak ve ortak hareket etmek hem yönetimi hem de teknik heyeti ters köşe olmaktan kurtarmanın yanı sıra spekülasyonlara da engel olur. Kalan 15 kritik haftada Çorumspor’un spekülasyonlarla uğraşacak lüksü yok. Gerek yönetim, gerekse teknik heyet takıma zarar verecek tavır ve hareketlerden uzak durmalıdır.