İnsanın kendi kendine verdiği zararı kimse veremezmiş. Bunu dün bir kez daha gördük. Çorum Belediye, lig tarihinde ilk kez lider olarak sahaya çıktığı maçta evinde Osmaniyespor’la berabere kalınca koltuk keyfi sadece 1 hafta sürdü. Uzun lig maratonunda lider olmak değil, lider bitirmek önemli. Sonuca fazla takılmıyorum. Ama maçtan sonraki olaylar akılla mantıkla bağdaşacak cinsten değil. Dün sahaya giren holiganların takıma verdiği zararı rakipler parayla adam tutsa inanın veremezlerdi.

Maçla ilgili söyleyecek fazla bir şey yok. Futbol kalitesi düşük ancak mücadele gücü yüksek bir karşılaşma oldu. 26’da Yasin’in bireysel çabalarıyla getirdiği topu Taner ağlara yollayarak Belediye’yi 1-0 öne geçirdi. 33’te rakibin kazandığı serbest vuruşta Ahmet Çenet’in kafa golüyle skora denge geldi. Bu golle de zaten maç bitti. Kalan 1 saati aşkın sürede futbol dışında her şey vardı sahada.

Osmaniyespor evinde sıkıntılı, ama deplasmanlarda daha başarılı bir takım. Hafta içerisindeki haberlerimizde bunu sıkça gündeme getirmiştik. Maçın zorluk derecesi yüksekti. Belediyespor’un ilk kez lider olarak sahaya çıkacağı maçta ne yapacağını merak ediyorduk. Doğrusunu söylemek gerekirse, liderlik yaramamış. Her zamanki futbolundan uzak bir görüntüde mücadele eden Belediyespor, rakibin de futbol oynamaktan uzak, sadece bozmaya yönelik oyunu karşısında etkili olamadı. Özellikle Osmaniyesporlu Emrah Bedir’in maç boyunca yaptığı provokatif davranışlara hakem de seyirci kalınca maç, maç olmaktan çıktı. İzmir bölgesi hakemi Erdem Temel berbat bir yönetim sergiledi. Her faulde oyun en az 1,5-2 dakika durdu. Son dakikalarda Doğan Can’ın ceza sahasında düşürülmesi bence penaltıydı.

Dediğim gibi, skora hiç takılmıyorum. Bu kayıp telafi edilebilir. Belediyespor halen profesyonel liglerin yenilgisiz tek takımı ve şampiyonluğun da en güçlü adayıdır. Ama dünkü olaylar, hele de şampiyonluğa giden bir takımın mensuplarının yapmaması gereken hareketlere sahne oldu.

Şampiyonluk sadece sahada mücadele etmekle olmuyor. Tahriklere kapılmamak ve takıma zarar verecek davranışlardan da uzak durmak lazım. Onca gürültü, tantananın zararı kime dokunacak, elbette Belediyespor’a. Sahaya girenler, olayları körükleyenler, bu mudur Belediyespor sevginiz? Bu nasıl bir sevgi? Yönetimin yerinde olsam, sahaya girdiği ve olaylara karıştığı tespit edilen herkesten davacı olurum. Çünkü yapılanların takımı sabote etmekten bir farkı yok.