Her birimizin mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ÇORUM HABER, kuruluşundan beri, yani 37 yıldır Çorum’un sorunlarının, hak ve menfaatlerinin bayraktarlığını yapıyor.

Gazetenin tarihi boyunca, Çorum adına pek çok kazanım sağlanmış.

Ama bir konuda, “yarıda kalmış havalimanının tamamlanması” konusunda, Çorum’un önüne örülmüş duvarları, ÇORUM HABER de şimdiye kadar aşamadı ne yazık ki…

Verimli işletilme şansı olmayan yerlere havalimanı yapılıyor, oralardaki olumsuz tablo da “kötü örnek” olarak Çorum’un önüne konuluyor.

Bir başka deyişle, yanlış tercihlerin faturası Çorum’a çıkarılıyor.

Bu konuda Çorum’a büyük haksızlık edildiğini gazete olarak sürekli söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz.

*

Bu konuda bir okurumuzdan aldığımız mesajı, “ibreti alem” için köşemize almaya karar verdik.

İstanbul’da yaşayan Çorumlu hemşehrimiz Yusuf Coşar, ÇORUM HABER’i sürekli izlediğini ve havalimanı konusundaki ısrarlı mücadelesini takdir ettiğini söylüyor.

Yusuf Coşar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi “CİMER”e başvuruda bulunarak şöyle demiş:

“Çorum, bildiğiniz üzere bölgenin en yüksek ihracat yapan şehri durumundadır ve bu şehir sanayisinin daha üst seviyeye çıkması için havaalanı şarttır.

Çorum’da yarım kalan havaalanı projesinin, daha modernize bir şekilde düzenlenerek tamamlanmasını ülkemizi yöneten değerli yöneticilerimizden rica etmekteyiz.

Çorum şehrini görmemezlikten gelmeyin lütfen, üvey evlat muamelesi yapılmasın.”

*

Yusuf Coşar’ın bu başvurusuna, CİMER’den, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün şu cevabı gönderilmiş:

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne göndermiş olduğunuz bilgi edinme talebiniz incelenmiştir.

Çorum İli ve yöresinin hava ulaşım ihtiyacı çevre illerde mevcut bulunan havalimanları ile karşılanmaktadır. Çorum’a yapılması öngörülen havalimanı, talep tahmin analizlerinde ‘çok düşük trafik değerli havalimanı’ kapsamında bulunduğundan, beklenen trafik değerlerinin artması halinde havalimanı yapımına yönelik çalışma başlatılabilecektir.

Bilgilerinize sunulur.”

*

Nasıl hayretler içinde kalmazsınız?

Havalimanı yapılıp işletilemeyen illerin “trafik değerleri”, bölgenin sanayi merkezi ve en dinamik kenti, ihracatı 1.5 milyar doları aşan Çorum’dan daha mı yüksekmiş?

“Siyaseten öyle tercih edilmiştir” veya “Çorum, siyaseten tercih edilmemektedir” diye cevap verilseydi daha dürüstçe olurdu.

Gerçekten, Çorum’a yapılan haksızlık katmerlenerek artıyor.

Üzülmemek elde mi?