Grupların belli olmasıyla birlikte sanki lig başlamadan bitti gibi bir hava var. Özellikle sosyal medyada yapılan olumsuz yorumlar gerçeklerden ve amacından çok çok uzak. Evet, Çorum Futbol Kulübü zorlu bir gruba düştü ama şansının en az diğer adaylar kadar fazla olduğunu iddia ediyorum.

Öncelikle şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Çorum Futbol Kulübü her ne kadar 1.Lig’e yükselmeyi 3 yıllık bir zamana yaysa da, Başkan Fatih Özcan şampiyonluk kelimesinden imtina etse de, kurulan kadro “1.Lig’e bu sezon çıkacağız” mesajını açıkça veriyor. Yapılan transferler de genel olarak 10 numara 5 yıldız. Daha fikstür bile belli değilken “bu takım çıkamaz” gibi saçma sapan öngörülerde bulunmak onca emeğe ve umuda saygısızlığın ötesinde, art niyetten başka bir şey değil.

Neye dayanarak “bu takım çıkamaz” deniyor onu da anlayabilmiş değilim. Sanırım özellikle Kocaelispor, Hekimoğlu Trabzon ve Manisa Futbol Kulübü’nün transferleriyle bir kıyaslama yapıyorlar. İstediğiniz kadar kıyaslama yapın ama futbolun sahada oynandığını unutmayın.

Gelelim benim gruplarla ilgili düşünceme. Evet, gerçekten şampiyonluğa oynayacak takım sayısı bir hayli fazla. Kırmızı gruba göre zor bir grup. Çorum Futbol Kulübü’nün yanı sıra, Hekimoğlu Trabzon, Kocaelispor, Manisa Futbol Kulübü, Ankara Demir, Sancaktepe ve Sarıyer, hatta Uşakspor kalburüstü takımlar. Bu takımlar lig boyunca play-off potası ve çevresinde zirveyi tehdit edeceklerdir. Konsantrasyonu en yüksek olan ve en az hatayı yapan takım ise ipi göğüsleyecek.

Çorum Futbol Kulübü, kalite olarak belki de tarihinin en iyi kadrosunu kurdu. Fatih Başkan ve Bahri Hoca’yı da eskiye göre daha bir motive olmuş görüyorum. Güçlü takımların çok olduğu grupta hep yüksek konsantrasyonda olmak zorundasınız. En ufak bir motive kaybı ve ciddiyetsizlik bir sezonu çöpe atabilir. O yüzden, Çorum Futbol Kulübü’nün güçlü takımların daha fazla olduğu beyaz grupta olmasını şampiyonluk için avantaj olarak görüyorum.

Normal hayatta da öyle değil mi? En büyük handikabımız rehavet değil midir? Beyaz grupta rehavete kapılma şansınız çok az, çünkü zirve yarışı nefes nefese geçecek gibi. Ama diğer grupta rehavete düşme olasılığı daha fazla. Ben her şeye rağmen Çorum Futbol Kulübü’nün son haftaya kadar zirve yarışının içerisinde olacağına tüm kalbimle inanıyorum.

İyi bir kadro kuruldu, yeterli mi? Elbette tek başına yeterli değil. Şehrin takımı sahiplenip benimsemesi, kulübün finansal olarak desteklenmesi lazım.

Yeni stat büyük bir beceriksizlik olmazsa, yeni sezona yetişecek. Dolayısıyla Çorum Futbol Kulübü maçlarını yeni statta oynayacak. Federasyon Ekim ayından itibaren maçlara sınırlı sayıda seyirci alınabileceğini açıkladı. Yani Çorum FK en az 4500 seyirciye oynayacak. Eski statta da seyirci ortalaması buydu zaten. Bunun yanında locaların kullanımının da serbest olduğu açıklandı. Yeni statta 17 adet loca var. Bu locaların satışı noktasında bir çalışma yapılabilir. Bir iş adamı loca alarak bir kampanya başlatabilir.

Özetle, heyecanlı ve çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Maçların başlamasını iple çekiyorum. Çorum FK’ya da güveniyorum. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bırakın rakipler düşünsün.