23 Nisan 2020 Perşembe günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünü kutladık.

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde olduğumuz için, 100. yıl coşkumuzu meydanlara, caddelere taşıyamadık, ama evlerimizin balkonlarından, pencerelerinden çok güzel yansıttık.

İstiklal Marşımızı gururla söyledik.

Bir diğer milli bayramımızı; 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı da yine pandemi kuralları ve sınırlamaları içinde kutlayacağız.

Ve eminim ki, 23 Nisan’da olduğu gibi, yine coşkumuzu sınırlarımız içinde en iyi şekilde ifade etmeye çalışacağız.

*

19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkarak Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesini yaktığı gün.

19 Mayıs 2020 Salı günü, tarihimizdeki bu önemli günün 101. yıldönümünü kutlayacağız.

Yılda 4 milli bayramımız var: 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim…

Her biri, o büyük varoluş ve diriliş destanımızın önemli aşamaları, dönüm noktaları.

Osmanlı İmparatorluğu’nun enkazından yepyeni bir devlet ortaya çıkaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun silah ve dava arkadaşlarına ne kadar minnet duysak ve bu büyük tarihi zaferle ne kadar övünsek azdır.

*

Önümüzdeki haftanın sonunda da kutsal Ramazan Bayramı’na ulaşıyoruz. Haftaya bugün arefe, 24 Mayıs Pazar günü de bayram…

Milli bayramlarımızda, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle doluyor içimiz. Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün değerini idrak ediyoruz.

Dini bayramlarımızda ve kandillerde ise manevi duygularla, ruhumuz aydınlanıyor. Ramazan ve Kurban bayramları, tam olarak sevinç, huzur, coşku anlarına dönüşüyor. Birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları, özetle şefkat ve sevgi egemen oluyor.

*

Okurlarımızın mutlaka dikkatinden kaçmıyordur; biz de gazete olarak, hem milli bayramlarımızı, hem de dini bayramlarımızı anlamlarına uygun şekilde, coşkuyla, sevgiyle, gururla, mutlulukla yaşamaya, yaşatmaya ve yansıtmaya çalışıyoruz.

Kutlama ilanlarıyla bu çabalarımıza katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza, firmalarımıza, hemşehrilerimize minnet borcumuzu da hiç aklımızdan çıkarmıyoruz.

Onların bu destekleri sayesinde, tam üç kez 48 sayfa çıkmak suretiyle yerel basında önemli bir rekora imza attık.

Çorum’un sorunlarına sahip çıkarken, her alanda çıtasını yükseltmeye çalışırken de, gücümüzü zaten Çorumluların bu desteğinden alıyoruz.

Haydi hep birlikte, önce 19 Mayıs coşkusunu, ardından da Ramazan Bayramı’nın manevi iklimini ve ruhlarımızı aydınlatacak ışığını paylaşmaya…