Yeni Çorumspor, ilk deplasman yenilgisini Cumartesi günü Trabzon’da aldı. Bu tür yenilgiler elbette olacak. Önemli olan, Play-Off potasında kalmak. Bu yüzden, panik yapmamak ve ayarlarla fazla oynamamak lazım.

Hekimoğlu Trabzon yenilgisini de fazla abartmamak gerek. Ha, elbette bu maçla ilgili alınması gereken dersler mutlaka vardır. Bahri Hoca eminim bu dersleri çıkartıp hataları ve eksikleri giderme yoluna gidecektir. Ancak, herkes de kendi işine bakmalı. Yönetici işini, hoca kendi işini, futbolcu da yine kendi işini yapmalı.

Yönetimin işi, kulübü sevk ve idarenin yanı sıra daha çok finansal konular. Hoca’nın işi, takımı en iyi şekilde maçlara hazırlamak ve üst liglere çıkarmanın yollarını aramak. Futbolcu da, varını yoğunu ortaya koyarak takımına katkı sağlamaya çalışacak. Yönetimin ekonomik olarak desteklenmemesi, hocanın üzerine yorum yapacağı bir alan değil. Devrenin yarısı geride kalmasına rağmen bir futbolcunun henüz hazır olmaması da profesyonellik değil.

İzlemediğim için, Hekimoğlu Trabzon maçıyla ilgili yazabileceğim fazla bir şey yok. Türkiye’nin en başarılı deplasman takımı derken, sanırım nazar değdi. Umarım Hekimoğlu yenilgisi nazar boncuğu olur. Ancak, bu yenilgiyi bir an evvel unutup Afjet Afyonspor maçına odaklanmak lazım.

Her maç önemli ama Afyon maçı, Hekimoğlu maçından daha önemli. Hekimoğlu maçının mazereti olabilir ama bu maçın olmaz! Bence, Yeni Çorumspor’un bu sezon oynayacağı en kritik maç bu maç olacak.

Bir de, Hocanın açıklamalarını çarpıtarak yazan gazeteciler varmış. Bu yüzden hafta içerisinde Hoca bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı dediğime bakmayın. Ayaküstü birkaç cümle… Açıklamadan sonra sadece iki soru alacağının altı çizildi. Yine, futbolculardan Murathan ve Onur açıklama yaptılar. Ancak ne hikmetse onlara da soru sorulmasına izin verilmedi. Açıkçası garibime gitti.

Eskisi gibi basın toplantıları düzenlenmiyor. Hoca ilk kez toplantı yapıyor ama soru almıyor. İlginç! Sonra, futbolcuya soru sormak yok. Ne anladım ben bu işten?