Ligde artık her şeyin belli olacağı, zorluk derecesi daha yüksek ve telafisi olmayan maçların oynanacağı ikinci yarı başlıyor. İlk yarıyı zirvenin 11 puan gerisinde ancak Play-Off potasında kapatan Yeni Çorumspor, ilk 5 hesapları yapan Muğlaspor’la deplasmanda karşılaşacak. Bu maçta alınacak bir galibiyet çok şey değiştirebilir.

İlk yarı kadrosundan 8 futbolcuyla yollarını ayıran Yeni Çorumspor, gidenlerin yerine 7 transfer yaparken, altyapıdan da 2 oyuncuyu kadrosuna kattı. Yani giden 8’in yerine 9 geldi.

Yenilerden Uğur ve Muhammet kart cezalısı oldukları için forma giyemeyecek. Eşref, Ferdi ve Barış da sakat oldukları için bir süre daha takımdaki yerlerini alamayacaklar. Yakup’un cezasının bitmesi takımın hücum gücünü mutlaka artıracaktır.

Önemli eksiklere rağmen, Yeni Çorumspor’un yarın Muğlaspor deplasmanında mutlaka kazanması lazım. Onlar da sıkıntılı bir süreçten geçtiler ve henüz her şey yoluna girmiş değil. Çorumspor gibi bir rakibi yenip bu moralle devam etmek istiyorlar. Bu yüzden, zor bir maç olacak. Hava ve saha koşullarını da göz önünde bulundurursak, zaten genel anlamda ikinci yarılar her zaman daha zordur.

Geçen sezonun ilk yarısında fırtına gibi esen ancak ikinci yarıda 14 hafta galibiyet yüzü göremeyen Çorumspor için umarım bu sezon tersi olur. Çünkü çok emek verildi, çok para harcandı. Koca bir sezonun daha boşa gitmesi hepimizi üzer. Bu yüzden, herkesin büyük bir ciddiyet içerisinde işini en iyi şekilde yapması lazım. Çünkü, çok değil, birkaç hafta sonra bile her şey için çok geç olabilir.

Yeni Çorumspor’un mevcut kadrosunda Çorumlu ve altyapıdan çıkan tam 11 futbolcu var. Bu da, aslında öze dönüşün ilmik ilmik işlendiğinin bir göstergesi ki, zaten doğrusu da bu. Eğer mevcut kadrodaki gençler kazanılırsa, Çorumspor’un geleceği gerçekten parlak. Hem hedefe oynamak hem de gençleri kazanmak kolay olmayacak ama başka da yolu yok. Bu noktada yine pilot takımın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yönetimin, yeni sezon planlamasında pilot takımı da gündemine alması artık kaçınılmaz bir gerçek.

Sonuç olarak, 11 puanlık farkın kapanması zor mu? Evet zor. Ama kesinlikle imkânsız değil. İyi bir başlangıç ve biraz da şansın yardımıyla neden olmasın? Haydi bol şanslar…