Çorum Belediye, Play-Off yarı finalinin ilk maçında konuk ettiği Niğde Belediyespor ile sahasında 1-1 berabere kalıp istediği avantajlı skoru elde edemedi.
Hafta içerisinde olmasına rağmen Çorumlu sporseverler maça büyük ilgi göstererek takımlarının 2.lige yükselmesini ne kadar çok istediklerini gösterdiler.
Maçın İlk yarısında iki takım da kontrollü bir futbol sergilerken, ortaya tatsız, tuzsuz bir maç çıktı. Konuk takım 36.dakikada savunmanın arkasına atılan topta Rıdvan’la golü buldu. Bu gol bile Çorum Belediyespor’u kendine getirmeye yetmedi. Orta sahada Çağrı, Eşref Koçak ve Oğuzhan çok top kaybettiler. Belediyespor’un hücumdaki en itkili ismi Yılmaz, ayağında o kadar gereksiz toplar tuttu ki, yere düşmeden bile penaltı beklediği pozisyon oldu. Hakan Yağmurkaya da Yılmaz’a ayak uydurunca takımın golcüsü Ercan neredeyse topla hiç buluşamadı.
İkinci yarıda, müthiş taraftar desteği ile de atak bir futbol sergileyen Çorum Belediye, Ercan’la üç kez gole çok yaklaştı ancak bu pozisyonları değerlendiremedi. İmam’ın bir kafa vuruşunda da top yan filede kaldı.
Beraberlik golü için rakip kaleyi abluka altına alan Çorum Belediye aradığı golü 79.dakikada Yılmaz’ın kazandırdığı penaltıyı Oğuzhan’la değerlendirip buldu. Beraberlik golünden sonra herkes galibiyet golünü bekledi ama Belediyespor’un takati yoktu. Kenar yönetim de maalesef bizim gibi sadece seyretti. İlk oyuncu değişikliğinin 86.dakikada yapılması bir hayli ilginçti.
Çorum Belediye, kendi evinde sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak istediği avantajlı skoru alamadı. Ancak bu demek değildir ki rövanş için şansı yok. Belediyespor’un tur şansı devam ediyor. İnşallah Niğde’de gerekli skoru alarak finale yükselir. Başarılar diliyorum.