Hem de ciddi bir kaos ortamından çıkmış bir takım için “5 maçta 9 puan iyi mi?” derseniz, elbette iyi. Ama Çorum gibi potansiyelli ve üst ligleri hedefleyen bir takım için “yeterli değil” derim. Hele de iç sahada yenilmenin mazereti olamaz.

Önceki yazımda da belirttim. Bu takım dışarıda çok can yakar ama içeride sıkıntı yaşar dedim. Son üç iç saha maçında bunu fazlasıyla gördük. İç saha sendromuna acilen çözüm bulunması lazım.

Gümüşhanespor maçının bir yol kazası olduğunu göstermek ve zirve yarışındaki yeri sağlama almak adına Pendikspor maçı çok önemliydi. Yine, önceki yazımda da bahsettiğim gibi, Kasımpaşa maçına ideal kadro ile çıkmanın sıkıntılarını yaşadı takım.

59.dakikada Kerem’in topunun direkten dönmesi bence maçın kırılma anıydı. Başka bir kırılma anı ise Osman Bodur’un acemice oyundan atılmasıydı.

Kasımpaşa maçının yorgunluk belirtilerinin baş gösterdiği dakikalarda Osman’ın kırmızı kart görmesi çöküşü hızlandırdı. Osman gibi deneyimli bir oyuncunun sarı kartı varken yaptığı hareketin kırmızı kartı gerektirdiğini bilmesi lazım.

Pendikspor’un 77.dakikada Salim İyik’le bulduğu golün atağı orta sahadan başladı. Pendiksporlu futbolcu elini kolunu sallaya sallaya ilerledi ve gol pasını verdi. Çorumsporlu futbolcular ikinci gol öncesinde olduğu gibi faul bile yapamadılar. Rakip de iki golle cezayı kesti.

Bir takım elbette sahasında yenilebilir. Ama iç saha kayıpları kronik hale gelirse o zaman sıkıntı büyük demektir. Böyle bir ortamda üst liglerden bahsetmenin gerçekçi bir tarafı kalmaz.

Geride kalan 5 haftalık periyotta şampiyonluk yarışının Samsunspor ve Manisa Futbol Kulübü arasında geçeceği aşağı yukarı kesinleşti gibi bir şey. Düşmeme mücadelesi verecek 7-8 takımdan arta kalan takımlar ise Play-Off potasında yer almaya çalışacaklar.

Yeni Çorumspor, kadro kalitesine bakmadan sırf ismiyle bile Play-Off’a oynar. Kadro, 2.Lig deneyiminin az olduğu futbolculardan oluşuyor. Bu yüzden biraz daha sabır ve zamana ihtiyacı var. İstikrarın yakalanmasıyla üst sıralardaki yerini sağlama alacağına ve en az Play-Off oynayacağına inanıyorum. Bu yüzden, insanların eleştiri yaparken bazı gerçekleri bilerek ve görerek yapması lazım.

Pendik yenilgisi sonrası bir kan değişiminin iyi olacağı yönünde bir hava esiyor. Bence, yanlış olur. Biraz sabır göstermek gerek. Bunu derken, Bahri Hoca’nın da artık bazı oyunculardaki ısrarından vazgeçmesi lazım. Hele de Emrah’a 60 dakika tahammül etmesi ve golden sonra da olsa sistem değişikliğine gitmemesi yenilginin nedenleri arasında sayılabilir.