Hayatın kargaşası her gün herkesi üzüyor, sıkıyor, geriyor. Bir yandan da hayat devam ediyor. Birazcık gönlünüzü ferahlatmak için bugün fıkra yazayım dedim.

*

Kilisenin kapısında şöyle bir levha asılıymış.   "Günahtan yorulduysan içeri gir."   

Bir süre sonra altına rujla şu satırlar eklenmiş."Yorulmadıysan 725 41 10'a telefon et...

*

Bir adam Temel’e sormuş.” Siz Karadenizliler niye hep soruya soruyla karşılık verirsiniz?” Temel cevap verir., Niye soraysun?

*

Karısı Fadime burun ameliyatı olmuş. Temel getirdiği çiçekleri karısına uzatarak; "Fadime ha bunları  kokla bakayum, burnun çalışıyor mu?" demiş.
*
Lise çağındaki bir çocuk, liseye kayıt olmak için okula gider...   Müdür sorar: Oğlum adın ne? Çocuk: Mememehmet Yayayayakut... Müdür: Oğlum kekeme misin sen?
Çocuk: Hayır hocam, Babam kekemeydi, nüfus memuru da o………çocuğuymuş…

*

Temel banka soymak suçundan yargılanıyor, son celsede hakim delil yetersizliğinden Temel’in tahliyesine karar vermiş . Temel bunu duyunca çok sevinmiş ve hakime ;

- uy cözünü sevdiğumun hacim beyi , yani şimdi bu paralar penim oldu değil mu?

*

Günlük sıkıntılardan arınmak için biraz tasavvuf âlemine dalmanızı tavsiye ederim. 

Tasavvuf Allah korkusunun Allah aşkına dönüşmesidir. “Vahdet-i Vücud” (Allah’ın birliği) felsefesini erenlerden ilkokul mezunu Sefil Selimi şöyle yorumlamış.

Vardım ileriye, döndüm geriye, / Ben de şaştım sarındığım deriye,

Kendime rastladım varsam nereye, / Evvel âhir, sonlu, sonsuz benimdir…

Bugüne kadar on binlerce dörtlük ve rubai okudum ama, Sultan Divâni’nin şu dörtlüğü ruhumu yücelterek beni bir başka âleme sürükler.

Ben bilmez idim gizli, ayân hep sen imişsin!
Kalplerde ve tenlerde nihan hep sen imişsin!
Senden cihan üzre bir nişan ister idim ben,

Âhir bunu bilir mi ki, cihan hep sen imişsin!

Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu da dertleriyle sevebilmektir. Şems-i Tebrizi

Gelelim bizim 1963 mezunu Çorum lisesi mezunu arkadaşlarıma;

Çorum lisesinden mezun olalı tam tamına 50 sene olmuş. Çok şükür, 131 kişiden yaklaşık 115 arkadaşımızla beraber ömrün yarısını geçmişiz.

Mezun arkadaşlarımızdan altmışına ulaştık. Çorum Atatürk lisesi Müdürü sevgili hocam H.Hüseyin Hastaoğlu (cep tel: 0505-2754299) ve Çorum’da yaşayan Avukat arkadaşım Adnan Çırakoğlu ( cep tel:0535-7145629) ellinci yıl toplantımızın Çorum ayağını başarıyla yürütüyorlar.

Mezun arkadaşlarımızdan Mürsel Sümer, Ayfer Yanardağ, Firdevs Kaleli, Seyhan Öz, Mehmet Kocasaraç, Seyhan Özdoğan, Erdoğan Eroğlu, Gönül Avcı, Oğuz Durukan, Ayşenur Cingöz, Turgut Özşenocak, Ahmet Karkın, Metin Öztürk, Ahmet Saraçoğlu, Osman Özkan, Orhan Yıldırım, Metin Poyraz, Mahir Germeç, Yada Akçinlioğlu, Oktay İmecik, Mehmet Aslan, İhsan Sancak, Mustafa Namlı ve Özcan Erdem’e henüz ulaşamadık.

Bu arkadaşları bilen, tanıyan, gören varsa lutfen, benim 0533-6643353 numaralı telefonuma, H.Hüseyin Hastaoğlu hocama veya Avukat Adnan Çırakoğlu kardeşime haber versinler.