...
Tut ki karnım acıktı
Anneme küstüm
Tüm şehir bana küstü
Bir kedim bile yok
Anlıyor musun
Hadi gülümse

Belki şehre bir film gelir
Bir güzel orman olur yazılarda
İklim değişir Akdeniz olur
Gülümse
Televizyona duyarlı insanlarımız, onunla yatıp kalkar olmuş. Komşularına Türk filmi, kahvehanelere para ödeyerek maç izlemeye gidenler; evlerinde huzur içinde Pijama- Terlik- Televizyon üçlemesine kavuştu. Bu dünyaya nice şahlar, padişahlar geldi geçti. Onların hiç biri asla bu kadar lüks içinde yaşamadı!
Gün geldi, siyah beyaz televizyonlar renklendi. Kanal sayısı arttı. Her türden uydu yayınları ayağımıza kadar geldi. Önceleri sadece salonlarda bulunan televizyon, evlerin bütün odalarına girdi. Evlerinin tuvaletlerinde gazete okuyanlar, bu günlerde neler yapıyor o kadarını bilemiyorum. Her evde yaşayanların sayısı kadar televizyon yoksa kavgalar eksik olmuyor. Ülkemizde demokrasi var: Dileyen televizyondan, dileyen internet üzerinden televizyon izleyebilir.
Artık insanlarımız, gözlerini yormamak için kitap gazete okumuyormuş. Aynı kişiler, televizyon izlemek dışında kalan boş zamanlarını gördüklerini, duyduklarını dostlarıyla paylaşarak değerlendiriyor.
Son günlerde televizyonlarda kedi haberlerinden geçilmiyor. Yeni moda insanlık anlayışı bu mu, yoksa insanlar televizyonda her gördüğünü günlük yaşantısında uygulamaya mı koyuyor; anlayabilmiş değilim.
Yakında birileri çıkıp kendini Osmanlı padişahı ilan eder; kendi evladını boğup öldürürse hiç şaşırmam. Yeter ki bir televizyon kanalı buna benzer uydurma haber yayınlasın!
O iş tamam abi, her yöremizden benzer ve gerçek haberler gelmeye başlar.
Şaka bir tarafa, görüntüler gerçekten insanlık dışı. Kimseye zararı olmayan, sokakta yaşayan hayvanlara zarar verenlerin bir kazancı var mı? Bana kalırsa bunları yapanların psikolojik sorunları var.
Bereket versin, çevremizde yaşayan hayvanları, kedileri, köpekleri besleyenlerin sayısı az değil. Sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıkanların sayısı, hayvan severleri sevindirecek düzeyde.
‘Yiğidi öldür, hakkını yeme’ diye bir söz var: Diğer taraftan özellikle kedi besleyenlerin, kedi severlerin hakkını yemeyelim. Kimi insanlar kedileri, kimi insanlar kedicikleri severmiş. Bu sevgi öyle bir noktaya gelmiş ki kediciklerin sahibi sevgisini dünyaya duyurmak için televizyon kanalı kurmuş. Günün yirmi dört saatinde kediciklerden başka bir şey yayınlamaz olmuş.
Elem tere fiş; kediciklere kem gözle bakanların gözlerine şiş.