Görme engelliler de günlerini görmüş oldu.

Takvim yapraklarına bakarsanız, bir yıl üç yüz altmış beş gün, altı saattir. Analar günü, babalar günü, yaşlılar günü; şunların günü, bunların günü derken takvim yaprakları az gelmeye başladı. Zaman içerisinde yenileri eklenip bir günde iki, üç ayrı günü kutlamaya başlarız.
Yakında yeni yılı kutlayacağız. Gün kutlamaktan yorulanlar bir geceliğine gülüp eğlenecek. Kurtlarını dökecekler. Televizyon kanalları başka ülkelere bağlanıp sokak kutlamalarını canlı olarak verecek. Görünüşe bakılırsa dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar, yaşanan bütün sıkıntıları unutup gülüp eğlenecekler. O gece yurtlarını terk etmek zorunda kalan çocuklar denizlerde boğulmayacak. Televizyon kameralarının karşısında insanlar öldürülmeyecek!
Dünya engelliler günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneğini ziyarete gittik. Dernek başkanı Kürşat Ahıshalı yılda sadece bir gün değil her gün kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. On sekiz yıldır yapılan çalışmalarda meslek lisesi idarecilerini, öğretmenlerini öğrencilerini her zaman yanlarında bulduklarını, bundan dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi.
Okulumuz öğrencilerinden Sefa gitarıyla birlikte çalıp söyledi. Dernek üyeleri okulumuzun öğretmenleri zaman zaman türkülere eşlik ettiler.
O gün kimse dernek lokalinde sayfalar dolusu konuşma yapmadı. Sadece dinleyici görünüp, oturdukları sandalyede şekerleme yapmaya fırsat bulamadı.


Dernek Başkanı Kürşat Ahıshalı…


Meslek Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin Altınokta Körler Derneği’ni ziyaretinde, öğrencilerden Sefa gitar çaldı, dernek üyelerinden bazıları da, hareketli ritme uyarak oynadı…



İzleyenler, tempo tutarak müziğe eşlik etti…