Çorum Belediye, sahasındaki ilk galibiyeti almak için çok kararlıydı. Öyle ki, 21.dakikada Mehmet Zahit’in çift sarıdan kırmızı kart görmesi üzerine 10 kişi kalmasına rağmen oyunun kontrolünü elinde tuttu ve devamında golü de bulup öne geçti.

İkinci yarıya etkili başlayan Çorum Belediye, rakip savunmanın hücuma çıkarken kaptırdığı topu Abuzer’in yaklaşık 25 metreden filelerle buluşturması üzerine fark ikiye çıktı. Aslında iki takım da maç içerisinde hücuma çıkarken önemli top kayıpları yaptı. İlk yarıda da Erhan’ın kaptırdığı top direkten dönmüştü.

2-0’dan sonra rahatlayan Çorum Belediye, 62.dakikada ilk şoku, 65’te ise ikinci şoku yaşadı. Önce, kornerden gelen topu Erhan kafayla uzaklaştırması gerekirken göğsüyle oynamaya kalkınca hakem elle oynama gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Alican’ın golüyle fark bire indi. 64.dakikada maçın kırılma anıydı. Abuzer’in ara pasında Doğan Can kaleci ile karşı karşıya pozisyonda golü atamazken, dönen top Çorum Belediye kalesinde beraberlik sayısı oldu. Bu da yetmiyormuş gibi 77’de de Erhan’ın çift sarıdan kırmızı kart görmesi her şeyin tuzu biberi oldu.

Çorum Belediye, 2 kişi eksik oynamasına rağmen iyi mücadele etti ve sahadan 1 puanla ayrıldı. 9 kişi ile alınan 1 puan çok önemli. Ama 2-0’dan beraberlik biraz buruk oluyor.

Bu maçın skoru ne olursa olsun, Belediyespor’u beğendim. Önceki maçlara göre daha derli toplu ve hedefe oynayan bir takım görüntüsündeydi. Özellikle 9 kişi ile 11 kişiye karşı verilen mücadele takdire şayan. Lider Uşakspor’un da yenilmesi, kaybedilen 2 puan için küçük de olsa teselli oldu.

Maçın hakemi verdiği ve vermediği kararlarla tepki topladı. Belediyespor aleyhine verdiği penaltı tartışılır. Keza kırmızı karttan atılan M.Zahit’in ilk, Erhan’ın ise ikinci kartları da tartışmaya açık. Gereksiz düdüklerle oyunu çok durdurdu. Kısacası, beğenmedim.

Bir de, daha sezonun çok çok başı. Öyle her puan kaybında sahaya birileri dalacak ve hakeme hem de şeref tribününden pet şişe yağacaksa bunun ceremesini yine Belediyespor’un çekeceğini hatırlatmakta fayda var.