Günaydın sevgili hemşehrilerim. Bütün dünya olarak sanki kıyamet öncesi zamanları yaşıyoruz. Ülkemizde bütün insanların ortak paydası panik. Boyalı basında; “Aman sokağa çıkmayın”, eve gidince elinizi, yüzünüzü sabunlayın, elbiselerinizi, ayakkabılarınızı dezenfekte edin. Hemen banyo yapın. C vitamini alın, bağışıklık sisteminizi güçlendirin.

Tabiat aşığı olan benim eve kapanmak çok zoruma gitti. Allah’tan okuyorum, yazıyorum,

çalıyorum, Ağustos böceği gibi şarkı söylüyorum. Yoksa evde halim dumandı.

Bu haleti ruhiye içinde iken, bilgisayarımı açtığımda Mobil’ci dostum Sedat Sonar’dan gelen aşağıdaki şu güzel haberlere sevindim ve sizlerle paylaşmaya karar verdim. .

-China son koronavirüs hastanesini kapattı. Çünkü, yeni coronavirüs vakası yok. Hindistan'daki doktorlar Coronavirüs tedavisinde başarılı oldular.

Kullanılan ilaçların kombinasyonu: Lopinavir, Retonovir, Oseltamivir ve lorfenamin. Küresel olarak aynı ilaçları önerecekler.

- 103 yaşındaki Çinli bir büyükanne, Wuhan, Çin'de 6 gün boyunca tedavi edildikten sonra COVID-19'dan tamamen iyileşti.

- Cleveland Clinic, bir kaç saatte sonuç veren bir COVID-19 testi geliştirdi.

- Uzmanlar, sadece Avrupa'nın en yaşlı nüfusa sahip oldukları için İtalya'nın sert bir şekilde vurulduğunu söylüyor.

- İsrail'deki bilim adamları bir koronavirüs aşısının gelişimini ilan edecekmiş..

- 3 Maryland koronavirüs hastası tamamen iyileşti; günlük yaşama dönebilir.

- Yeni Delhi'deki Safdarjung hastanesinde tedavi gören 7 hastanın tümü iyileşti.

YOKSA TÜRKİYE’DE DURUM ÇOK DAHA VAHİMDİ :

Hastaneden çok daha fazla cami, doktordan çok daha fazla imam.. Bilim insanından çok daha fazla şeyh/mele/molla ve ARGE'ye ayrılandan çok daha fazla Diyanete bütçe.

HALİYLE SONUÇ:

Test yapabilecek donanımları olmadığı için klasik zatürre ile coronavirütik zatürreyi ayırt edemeyen hastaneler… Günlük aşırı kalabalıklar nedeniyle hastaların muayenesine yeterli zaman ayıramayan doktorlar ve cehennemlik gavurların aşı bulmasını umutla bekleyen cennetlik müslüman kardeşlerimin hali haraptı!

Şimdi sizlere Osmancık’ta ve Merzifon’da efsane olmuş güzel bir doktor tanıtacağım.

BİR CERRAHIN VE BAŞHEKİMİN ANILARI : EFSANE OP. DR. CİHAT AYTAÇ

Özellikle memleketim Osmancık’ta efsane haline gelen Genel Cerrah Cihat Aytaç üstadım

“Bir Cerrahın ve Başhekimin Anıları” adlı muhteşem bir kitap yayınlamış. Çok beğendiğim kitabını 2 günde zevkle okudum. Cihat bey kitabında kendisini şöyle tanıtıyor.

“1947 yılında Gümüşhacıköy’de doğdum. İlk ve ortaokulu Gümüşhacıköy’de, liseyi İstanbul Kabataş Erkek lisesinde okudum. 1971 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldum. İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisas yaparak 1976 yılında genel cerrahi uzmanı oldum. Muhtelif hastanelerde genel cerrah olarak çalıştım. Osmancık ve Merzifon Devlet hastanelerinde toplam 22 yıl başhekimlik yaptım. 34 yıllık devlet hizmetinden sonra kendi isteğimle emekli oldum. Daha sonra 12 yıl İstanbul’da özel hastanelerde çalıştım. Toplam 15 binden fazla ameliyat yaptım. 1977 yılında Lütfiye hanımla evlendim. Gözde ve Hande adlı iki evladımız var. Eşimle aldığımız ortak karar sonucu Alanya’ya yerleştik ve orada yaşıyoruz.”

Sevgili doktorumuz Cihat Aytaç’ın adını mutlaka duymuşsunuzdur. Cihat bey, Osmancık’ta gerçekten bir efsane olarak anılır. Osmancık’ta, pek çok ünitesinin olmadığı köhne Osmancık Devlet hastanesini çalışır ve ameliyat yapılır hale getirmesi, muayenehanesinde fakir, fukara hastaları bedava ameliyat ederek sağlığına kavuşturması dillere destan olmuştur. Osmancık’ta çok sevilen ve sayılan Cihat beyin, milletvekili seçimlerinde adaylığını koyacağı korkusu sonucu siyasilerin baskısıyla tayini çıkarılınca, tayinin durdurulması için, 63 köy muhtarı ve yüzlerce Osmancık’lıyla beraber o zamanki Başbakan Süleyman Demirel’le görüşmek için Ankara’ya gidilmesi hayranlıkla anlatılır.

Cihat bey kitabında, yaptığı yaklaşık 15 bin ameliyatın öyküsünü, halkla ve hastalarla haşır neşir olmasını çok akıcı bir dille anlatıyor.

Ben 360 sayfalık hiçbir kitabı 2 günde okumadım. Cihat beyin hastane donanımlarıyla ilgili olarak siyasilerle yaptığı mücadelesine, tarzına, tavrına, hafızasına ve dürüstlüğüne hayran oldum. Bu muhteşem eseri sizlerin de mutlaka okumasını öneriyorum.

Maalesef, bu güzel kitap kitapevlerinde satılmıyormuş, internetten sipariş vererek getirtiyormuşsunuz. Ben de Babil.com’dan öyle getirttim

KİTABIN ADI; BİR CERRAHIN VE BAŞHEKİMİN ANILARI OP .DR. CİHAT AYTAÇ

İnternet adresleri; 1-dr.com.tr 2-kitapkoala.com 3-kitap365.com 4- fidankitap.com

5-babil.com ve 6-bkmkitap.com

Cahit bey diyor ki; Hepsinden de indirimli alınabilir. Kitapevlerinde satılma şansı yok!!!

Ben meşhur bir yazar değilim, buralarda satılabilmesi için araya özel kişilerin girmesi gerekliymiş!..

18 Mart 2020