1967 yılında kurulan ve “Anadolu’nun Fenerbahçe’si” olarak nam salan Çorumspor, yanlış yönetim politikaları yüzünden bugün 2.Amatör Küme’ye kadar düştü. Profesyonel liglerde sadece anı olarak kalan Çorumspor’un yerini Çorum Belediye aldı ancak o da Çorumspor’un yolunda ilerliyor.

Kurumlar, her zaman kişilerden önce gelir. Kişilerin kurumların üstünde olduğu yerlerde kazanılan başarılar günü birlik olmaktan öteye geçmezken, bu kurumların devamlılığını sürdürmesi neredeyse imkânsızdır. Çorum Belediyespor’da da özellikle son dönemlerde kişiler kulübün üzerine çıkmıştır.

Bir kulübün devamlılığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için kurumsallaşması lazım. Ancak bu kurumsallaşma lafta değil, icraatta olmalıdır. Bugün Belediyespor’un tam anlamıyla kurumsallığını iddia etmek mümkün değildir. Belki mali açıdan çalışanlar mağdur edilmiyor olabilir ama kurumsallaşmak bu değildir.

Daha önce Çorumspor’dan bildiğimiz akıllara zarar hatalar Çorum Belediyespor’da devam ediyor. “Belediye Çorumspor’un yolunda ilerliyor”dan kastım bu. Çoğu yöneticinin alınan kararlardan haberi bile olmuyor. Bunun aksini kimse iddia edemez.

Çok para harcamakla maalesef şampiyon olunmuyor. En iyi futbolcuları almakla takım da olunmuyor. İstediğiniz kadar iyi futbolcu alın ama belli bir süzgeçten geçmedikten sonra yine olmuyor.

Bugün bakıyoruz, yeni transfer edilmiş bir futbolcu hiç antrenmana çıkmadan maç kadrosunda yer buluyor. Yine, yeni transfer edilmiş futbolcu bir antrenmanla maça çıkıyor. İnanılır gibi değil. Bir futbolcuya hava vermek için koskoca takımın havası söndürülüyor ve buna kimse ses çıkartmıyor. O zaman ben soruyorum, “Çorum Belediyespor forması bu kadar ucuz mu?”

Aslında yazacak o kadar çok şey var ki. Ama doğru söyleyeni bilmem kaç köyden kovuyorlar. Kovmakla da kalmıyorlar, Çorum düşmanı, Belediyespor düşmanı ilan ediyorlar. Yetmiyor, pankartlar açıyorlar. Umurumda mı? Asla. Çünkü birilerine yaranmak gibi bir derdim yok, sadece işimi yapıyorum. Ben bildiğim doğru yolda ilerlemeye devam edeceğim. Belki bu yazıda fazla detaya girmedim ama umarım herkes kendine çeki düzen verir. Yoksa gidişat hiç iyi değil. Belediyespor ciddi ciddi Çorumspor olma yolunda ilerliyor. Umarım sonu Çorumspor gibi olmaz.