İlk maçlar her zaman zordur. Bu yüzden Göztepe maçı öncesinde ciddi anlamda endişelerim vardı. Özellikle, transferde çok geç kalınmasının yanı sıra Ali Güneş’in istediği nokta transferlerin yerine alternatif listenin 3. ve 4. sırasında yer alan oyuncuların alınması, yönetimin acemiliği, Ali Güneş’in ne yapacağını kestiremememiz kâğıt üzerinde Göztepe’yi avantajlı olarak ön plana çıkarttı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu sezon Çorumspor’u ilk kez izledim. Bu kadarını beklemiyordum. Beklediğimden iyi buldum.

Teknik Direktör Ali Güneş yine büyük sürprizlere imza attı. Sadece ilk 11’de değil, 18 kişilik maç kadrosunda büyük sürprizler vardı. Bir tek Cumartesi günü yapılan ter idmanına çıkan son transfer Ceyhun’u 18 kişilik kadroya alırken, sağ kanat oyuncusu olarak bildiğimiz Mesut’u solda görevlendirdi. Ömür’le Volkan arasındaki tercihi çabukluğundan dolayı Volkan’dan yana kullandı. Ama bence Ömür bu takımda oynamalı.

Flaş transferleri ile grubun en iddialı takımlarının başında gösterilen Göztepe, ilk yarıda Yılmaz’ın duran toplarda kaleye gönderdiği sert şutlarla gol aradı. Ancak kaleci Ozan’ın müthiş performansının yanı sıra şans faktörünün de Çorumspor’un yanında olması nedeniyle istediğini elde edemedi. Buna karşılık Çorumspor, Murat Bölükbaş ile üst üste iki net pozisyondan yararlanamadı. Murat gibi tecrübeli bir futbolcunun bu pozisyonlardan en az birini gole çevirememesi yadırganacak bir durum.

31. dakikada, Vedat’ın müthiş golü Çorumspor’a skor üstünlüğü kazandırırken, tamımın direncini artırdı.

İkinci yarıya Abdulvahit’in yerine Türker’in oyuna girmesi Çorumspor savunmasını epey zor durumda bıraktı. Biri ilk yarıda olmak üzere konuk takımın 3 topunun direkten dönmesi, kaleci Ozan’ın müthiş kurtarışları Çorumspor’un şansı, Göztepe’nin ise şanssızlığıydı.

Çorumspor, kimsenin beklemediği bir şekilde Göztepe karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle sezona iyi bir başlangıç yaptı. Umarım devamı gelir.

Yeni transferlerden, kaleci Ozan, Mustafa, Mesut ve Emrah’ı beğendim. Eskilerden de, Vedat ve Ferdi çok iyiydi. Abdullah, ön liberoda savunmadakinden daha başarılı. Sanırım Ali Güneş artık Abdullah’ı ön liberoda değerlendirecek.

Savunmanın özellikle sağı çok aksadı. Hasan Ali tüm iyi niyetiyle mücadele etti ancak yetersiz kaldı.

Çorumspor, sezonun ilk maçında iyi oynamasa da mücadeleci futbolu ve şansının da yardımıyla galip gelip iyi bir başlangıç yaptı. Elbette henüz maratonun başı ve devamı önemli. Ali Güneş elindeki malzemeyi iyi kullanır ve Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmazsa Çorumspor son haftaya kadar zirve yarışının içerisinde olacağının sinyallerini verdi.

Grubun en büyük favorisi olarak gösterilen Göztepe’de ise disiplinsizlik gözlemledim. Yılmaz’ın, hocasını saha kenarına kadar çağırıp oyuncu değiştirtmesi bunun en belirgin göstergesiydi.

Çorumspor’un yeni yönetimine sabır göstermek gerektiğini daha önceki yazımda belirtmiştim. Artık acemilik döneminin bitmesi gerekir. Lig başladı. Bundan sonra yapılacak hataların takıma doğrudan olumsuz etki yapacağını düşünerek hareket etmek gerek. Karşılıklı olarak mesleki değerlere saygı çerçevesinde hareket etmek hem Çorum’un hem de Çorumspor’un yararına olur diye düşünüyorum.

“Her şeyi de bilmeyiverin” ya da “futbolcu biliyor ya başkasının bilmesine gerek yok” gibi yakışıksız ifadeler hem mesleki değerlere saygısızlık, hem de zıt kutuplaşmalara neden olur.