Çorumspor, günahıyla, sevabıyla bir sezonu daha geride bıraktı. 11 yıl aradan sonra çıktığı 2.ligdeki ikinci sezonunda da Bank Asya 1.Lig biletini alamadı. Ama geçen yıl olduğu gibi yine çok yaklaştığı Bank Asya’yı küçük ama önemli hatalar yüzünden kaybetti. Belli ki geçen sezondan ders alınmamış!

Çorumspor, her zaman olduğu gibi bu sezona da kadrosunun neredeyse tamamını değiştirerek yepyeni bir ekiple girdi. 3. Kademe Grubu’nda, son haftalarda dökülse de biraz ilk yarıda topladığı puanlar, biraz de rakiplerinin ikramıyla beklenildiği gibi Yükselme Grubu’na kaldı.

Yönetimin yanlış politikası yüzünden devre arasında, iskelet kadrodan çok önemli oyuncular takımdan ayrıldı. Gidenlerin yerine gelenlerden (Eren hariç) beklen verim alınamadı. Özellikle savunmanın göbeğindeki boşluk bir türlü doldurulamadı.

Yükselme Grubu’nun ikinci haftasında deplasmanda alınan 3-0’lık İskenderun Demirçelik yenilgisinden sonra, Çorumspor’da aralıksız en uzun süre görev yapan ve takımı 2.lige taşıyan teknik direktör Cevdet Uzunköprü’nün işine son verildi. Yerine Ali Güneş getirildi.

Çorumspor, Ali Güneş’le birlikte iyi futbol oynamaya başlasa da çok basit puan kayıpları yaşayarak yine beklenilenin altında kaldı.

Bank Asya 1.Lig’e doğrudan yükselme şansını haftalar önce yitiren Çorumspor, play-off biletini son haftada alabildi. İlk altıya kalıp play-off oynaması sürpriz olmadı. Çünkü beklenilen bir şeydi.

Antalya’da, 25 Mayıs’ta Trabzon Karadenizspor’la karşılaşan Çorumspor, öne geçmesine rağmen, bu sezon birçok maçta olduğu gibi yine son dakikalarda basit bir gol yedi. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara geçildi. Rakibine penaltı atışları sonunda 5-3 yenilen Çorumspor, bu sezon da Bank Asya’ya el salladı.

Antalya’da Trabzon Karadenizspor ile oynanan maçta bir kez daha gördüm ki, Çorum henüz Bank Asya’ya hazır değil. Ne yönetimde, ne takımda, ne de taraftarda o coşkuyu, kenetlenmeyi göremedim. Diğer takımların yanında çok sönük kaldı.

Artık bu sezon bitti. Yeni sezon öncesinde yapılacak ilk şey, yönetimin olağanüstü kongre kararı alarak güven tazelemesidir. İskelet kadroyu da koruyarak nokta transferlerle takım güçlendirilmeli.

Yönetimin, çok kritik maçlarda büyük hatalar yapan Ali Güneş’le yola devam edeceğini sanmıyorum ki duyumlarım da o yönde. Eğer gerçekten kan değişikliği yapılacaksa takımın başına getirilecek hoca konusunda doğru tercih yapılmalı.

Yeni sezonda statü tamamen değişiyor. Artık Yükselme Grubu olmayacak. Maçlar 18’er takımlı 2 grupta oynanacak. Yani Bank Asya’ya çıkmak artık daha da zorlaştı. Bu nedenle, taraftarla ilgili de yeni sezon için mutlaka bir çalışma yapılmalı. Çorumspor artık sadece maç seyreden değil, taraftarının desteğiyle de maç kazanmalı. 12. adam dediğimiz taraftarın biraz daha sorumluluk alması yönünde çalışma yapılmalı.

Yönetim eğer camiada gerçekten birlikteliği sağlayacaksa, önce kendisi samimi olmalı. Şimdi olduğu gibi yapmacık davranmamalı. Bu takımın yönetimin değil, Çorum’un olduğunu hissettirmeli. İşte o zaman sorunları aşmak daha kolay olur.