Başbakan Binali Yıldırım’la, Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu’nun açılışından sonra ayaküstü yaptığım görüşmeyi, dün “olduğu gibi” yansıttım.

Sayın Başbakan, kendisine hitaben yazdığım açık mektubu okuduğunu belirttikten sonra, son derece samimi bir şekilde, asla “Çorum Havaalanı talebini reddeder bir tavır göstermeden” Çorum olarak biraz sabretmemiz gerektiğini söyledi.

Ama, öğle yemeğinde ne konuşuldu bilemiyorum, toplu açılış töreninde, Çorum Havaalanı’na gerek olmadığını çok net biçimde ifade etti.

Akşam saatlerinde Ahlatcı Altın Rafinerisi’ni ziyaretinde de, elimi uzun süre tutarak, “Gazeteci arkadaşımız şimdi, havaalanı sözü aldım diye yazmasın!...” şeklinde espri yaptı.

Sayın Binali Yıldırım, gerçekten çok ince ve esprili bir insan…Bu özelliğine yakından tanık olma fırsatını bulduğum için mutluyum.

Aynı akşam Anitta Otel’de STK yöneticilerine, esnaf ve işadamlarına verilen yemekte de, Merzifon varken Çorum Havaalanı’nın gereksiz olduğunu bir kez daha altını çizerek vurguladı. Neyse ki, “havaalanı yapmak isteyene hemen yarın izin veririm” diye bir açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

İçimizde, havaalanına karşı çıkanların olduğunu elbette herkes biliyor.

Gerekçeleri de çok açık; 60 km. yakınımızda havaalanı varken hiç gerek yok!

Biz ise, Merzifon Askeri Havaalanı’nın her an sivil uçuşlara kapatılabileceğinden tutun da, Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi ve büyüyebilmesi için hava ulaşımının “zorunlu” olduğuna kadar bir çok gerekçe ileri sürüyoruz.

Hele de, çok daha küçük kentlere havaalanı planlanırken 260 bin nüfuslu Çorum’a çok görülmesi “kanımıza dokunuyor”.

Sayın Başbakan bana da söyledi, konuşmasında da ifade etti; Merzifon’un yolcusunu yüzde 70 oranında Çorum karşılıyorsa, Çorum’un kendi havaalanını isteme hakkı yok mu?
Üstelik, yarıda kalmış bir havaalanı inşaatı varken…

Özetle, Başbakanımıza saygı duyuyoruz, ama kendilerinin sözlerini “tartışılmaz doğru” kabul etmemiz de mümkün değil.

Dolayısıyla biz, Çorum’un kendi havaalanını hak ettiği yolundaki görüşümüzü savunmaya devam edeceğiz.

Zira, havaalanı olsa, Çorum dışarıdan çok önemli yatırımlar alabilir ve büyümesini olağanüstü hızlandırabilir.

Buna ilişkin bildiklerimiz var.

Sayın Başbakan’ın, hızlı trenin 2023’e yetişeceği yolundaki sözlerini ise “güvence” sayarak mutlulukla karşıladım.

Zaten açık mektubumda, bu temennim de yer alıyordu.

Havaalanı konusundaki haklılığımızın da elbet anlaşılacağı umuduyla, “hadi inşallah” diyorum.