Ben seksenlerden önce doğmuş kuşağı maalesef umutsuz vaka gördüğüm için genç kuşağın eğitimini ve geleceğini çok önemsiyorum.

Journal of scholl Nursing adlı bilimsel dergide çıkan bir araştırmaya göre 10-17 yaşları arasında sürekli internet kullanan gençlerin yarısından çoğu tansiyon hastası oluyormuş.

Gençlerde tansiyona sebep olan internetin yan etkileri şunlarmış.

Hareketsizlik, bilgisayar başında yemeyle gelen şişmanlık, depresyon, insan içine çıkamama, konuşamama, saldırganlık ve çeşitli göz hastalıkları ve gerçek yaşamdan uzaklaşma.

bilgisayarlar dışında cep telefonlarının da internete bağlanması yüksek tansiyon dışında çeşitli gençlik rahatsızlıklarına ve davranış bozukluklarına sebep oluyormuş.

Ülkemizde beş yaşından seksen yaşına kadar herkesin elinde pabuç gibi son model cep telefonu var.

Evlerde, sokaklarda, caddelerde, otobüslerde, metroda ve arabalarda bağıra, bağıra sürekli konuşuyorlar, mesaj yazıyorlar..

Özellikle gençlerin hayat pusulası olmuş cep telefonları…

Ona bakarak, sokaklarda, caddelerde ağaçlara ve insanlara çarparak yürümeye çalışıyorlar.

Gençler arasındaki bu daimi iletişim onların cinsel duygularını tetikliyor olmalı ki, okuldan kaçmalar, kız yüzünden çıkan kavgalar, taciz, tecavüz ve cinsel suçlar sürekli artıyor.

Bu yüzden çocuklarınıza sahip çıkın sevgili anne ve babalar.

Bu gidişle çok yakın bir gelecekte cep telefonları yüzünden çocuklarınız çeşitli fiziksel ve ruhsal davranış bozuklukları içinde kıvranan sorunlu insan tiplerine dönüşecekler.

SORUNLU ÇOCUK BAADDİN FIKRALARI

1—Evde internet kesilince salona doğru gittim. Bir çocukla karşılaştım. Kardeşimmiş, sarılıp ağlaştık.

2—Rüyamda 3. Köprü inşaatında çalışıyordum. Kendi rüyamda bile ameleydim. Bu nasıl fakirliktir Yarabbi?

3—Pardon, “ Evin Reisi Erkektir” isimli kitap sizde bulunur mu? Maalesef beyefendi “masal kitabı” satmıyoruz biz.”

4—KPSS nedir. “Kendini Parçalasan da Seni Seçmeyiz.” Çünkü adamımız değilsin.

5—Türk kadınlarıyla yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz beyler! Yoksa bir insan durduk yere patlıcandan reçel, kabaktan tatlı yapmaz.

6—İllüminati’yi (Aydınlanmışlar anlamına gelir-Dünyanın Derin Devleti demektir.) bilmem de anneannemin bahsettiği “Elâlem” denilen bir örgüt var, her boka (özür dilerim) karışıyor.

HAFTANIN SÖZÜ:

Yazık ki, bir nesil bilginin cezalandırıldığı ve cehaletin saadet olduğunu öğrenerek yetişiyor. Bir sonraki nesil ise cahil olduklarını bile bilmeyecek, çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecekler.

(Ursula Guin)

5 Eylül 2018