-30 Temmuz 2017, Siverek'te saldırı...

Siverek'te seyyar satıcılık yapan bir kişi, "Dinimizde putperestliğe yer yoktur" diye bağırarak Cumhuriyet Meydanı'ındaki Atatürk heykeline elindeki tahra ile saldırdı. Jandarma tarafından engellenerek polise teslim edildi. Valilik bir açıklama yaptı ve "saldırgan akli dengesi yerinde olmayan bir kişi" dedi.

* * *

-19 Ağustos 2017, Diyarbakır'da saldırı...

Diyarbakır'da Şeyh Sait Meydanı'ndaki Atatürk heykeline 30 yaşındaki bir kişi çekiçle saldırdı. Yakında bulunan polisler müdahale etti, saldırgan gözaltına alındı. Ama heykelin kol ve göğüs bölgesi hasar gördü.

* * *

-20 Ağustos 2017, Zonguldak'ta saldırı...

Zonguldak Belediyesi tarafından, 26 Ağustos 1931'de kente gemiyle gelen Atatürk'ü, 5 yaşındayken "Hoş geldin Gazi babam" diyerek çiçekle karşılayan ve şu anda 91 yaşında olan Ayten Alper'in heykeli yapılmıştı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce heykele saldırıldı, kol ve çiçek bölümleri kırıldı.

* * *

-22 Ağustos 2017, Sakarya'da saldırı...

Merkezdeki Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline yaklaşan bir kişi, elindeki tiner şişesini yere dökerek ateşe verdi. Sonra da elindeki baltayla heykele saldırdı. Heykelin etrafına toplanan halk battalı saldırgana müdahale etti.

* * *

-24 Ağustos 2017, Mersin'de saldırı...

Elinde bir sopa ile Devlet Hastanesi'ne gelen bir kişi, bahçede bulunan ve kaidesinde "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözlerinin bulunduğu Atatürk büstüne saldırdı, büst parçalandı. Bahçedeki vatandaşlar saldırganı linç etmek istedi.

* * *

-26 Ağustos 2017- Eskişehir'de saldırı...

Hoşnudiye Mahallesi Şahin Caddesi'ndeki belediye binasının önünde bulunan ve bir gün önce açılışı yapılan Atatürk heykelinin yanına gelen kişi, heykelin kaidesindeki "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir doğma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır" yazısını elindeki sprey boya ile örttü ve çarpı işareti koydu.

* * *

Evet, bir yandan laik-Kemalist kesim tahrik edilirken diğer yandan da muhafazakâr kesim tahrik edilir olmakta.

Ve de sanki toplumda yeni bir öfke patlaması inşa edilmekte.

Nitekim 01 Haziran 2017 günü İzmir'de bir vatandaş, tramvay yolunda namaza duruyor. Tramvay, içindeki yolcularla bekletiliyor.

Yine 10 Ağustos 2017 günü İstanbul Şişli'de bir halk otobüsü şoförü, içi yolcu dolu aracını durduruyor, otobüsün içinde seccadesini serip namaz kılmaya başlıyor.

Ve 11 Ağustos 2017 günü Bodrum'da plajda bir kadın, üzerindeki bikinisi ile namaz kılıyor. Ve bu görüntüler anında sosyal medyaya servis ediliyor.

* * *

Peki, son günlerde Atatürk heykellerine yapılan bu saldırıların amacı nedir?

Son günlerde uygun olmayan yerlerde ve uygun olmayan bir görüntüyle bu namaz kılmaların amacı nedir?

Üstelik bu eylemler güpegündüz ve de herkesin gözü önünde yapılmakta!

Elbette bu eylemler, yapanlar tarafından değil ama yaptıranlar tarafindan kullanılan toplumsal kışkırtmaya yönelik bir araçtır.

Özellikle bilinir ki, bu toplumda dindeki hassasiyet ve Atatürk için duyulan hassasiyet provokatörler tarafından hep kullanılır olmuştur.

Ve de bu hassasiyetler siyasette de bir araç olarak kullanılır olmuştur.

Dileriz ki, Ağustos ayında yoğunlaşmış bu eylemler daha da yoğunlaşır olmasın ve de siyasal ve toplumsal kamplaşmaya yeni bir araç olmasın.