Marmara Ereğlisi’ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu ve Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ile Opet Anadolu Lisesinde de Atatürk büstlerine organize saldırılar olduğunu görüyoruz.

Saldırganlar anıtlara sprey boya ile çirkin yazılar, sloganlar yazarak kayıplara karışıyorlar. Son yıllarda bu saldırıların artması boşuna değildir. Saldırganlar Atatürk’e “iki ayyaş” denmesi ve Ayasofya’nın açılışında “lanet okuma” gibi merkezi saldırılardan güç alıyorlar.

Saldırıların Tekirdağ gibi demokrasiyi ve Atatürk ilkelerini özümsemiş bölgelerde yapılıyor olması ise kuyruk acısından ve biz buralarda da varız gibi umutsuz çırpınışlardan başka bir şey değildir. Yoksa Trakya halkı bu nitelikteki saldırganları tükürükle boğar.

Atatürk’e kim saldırır? Kuşku yok ki onun yendiklerinin uzantılarıdır. Atatürk ülkemizi Sevr haritası ile parça parça edip, lime lime yutmak isteyenleri dize getirmiş, Misakı Milli sınırları içinde, üzerinde yaşadığımız kutsal vatanı tesis etmişti. Lozan Antlaşması ile ülkenin tapusunu almış, “Yurtta barış, Dünya’da barış” diyerek, geçmişe son noktayı koymuştu. Onun için Türk Halkı’nın gönlünde “Olmasaydın olmazdık” veciz sözü ile ifadesini bulmuştur.

Şimdi barış ve kardeşliğin, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının kuyruk sokumundaki acı artınca, saldırılar da artıyor. İçimizdeki yobazlara anlatamasak da Dünya biliyor Atatürk’ü de, kıymetini de.

"Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar, Tanrı’yı da İngiliz zannederdim."

Bu söz Hindistan bağımsızlık savaşının lideri Mahatma Gandi’ye aittir. Bilmem başka söze gerek var mı?

Atatürk "Ben öldükten sonra Türk Milleti yüzbinlerce Mustafa Kemâl çıkaracaktır.”

Sadece Türkiye’de mi? Atatürk “çağdaşlığın, muasır medeniyetin” adıdır.

Dünyada Atatürk anıtının olduğu ülkeler, Canberra, Avustralya, Be’er Sheva, İsrail, Wellington, Yeni Zelanda, Mexico City, Meksika, Havana, Küba, Kuşimoto, Japonya, Şantiago, Şili, Caracas, Venezuela, Bükreş, Romanya, Bakü, Azerbaycan, Washington, ABD, Bişkek, Kırgızistan, Budapeşte, Macaristan, Astana, Kazakistan, Amsterdam, Hollanda.

Atatürk anıtına saldıranlar yakalanırsa büyük olasılıkla, meczup çıkacaktır. Meczupların işi de zor. Saldırılarla Atatürk anıtı bitip tükenecek gibi değil. Görüldügü gibi Dünya devletleri habire Atatürk anıtı dikiyorlar. Daha da önemlisi Türk Halkı’nın kalbinden ve gönlünden bilincinden nasıl silecekler? İşin en zor tarafı…