Çorumspor, kendisi gibi sezona lisans çıkartamayarak giren ve ligde kalma mücadelesi veren takımlardan Diyarbakırspor’la sahasında oynamasına rağmen galibiyet golünü bulamayınca 1 puana razı gelmek zorunda kaldı.

Dünkü maç, Çorum’da oynanması nedeniyle özellikle Çorumspor açısından hayati önem taşıyordu. Zira sezon başında çıkartamadığı lisansları ikinci yarıya çıkartması da zor görünen Çorumspor için alınacak her puan altın değeri taşısa da, Diyarbakırspor galibiyeti kırmızı-siyahlılar için 6 puan değindeydi.

Maça iki takım da kontrollü başladı. İlerleyen dakikalarda Çorumspor biraz daha atak gibi görünse de gol atan tarafın kazanacağı bir görüntü vardı sahada. Rakip Diyarbakırspor ani ataklarla gol ararken, Çorumspor da aynı düşünce içerisinde önce elindeki 1 puanı sağlama alıp önceki maçlarda olduğu gibi ani ataklar sonucu bulmayı düşündüğü gollerle skoru lehine çevirmenin hesapları içerisindeydi.

Maçın en net pozisyonunu Çorumspor adına genç Fatih değerlendiremedi. 26. dakikada rakip ceza sahasında bulduğu pozisyonda tecrübesizliğinin kurbanı olan Fatih topu çok uygun durumda olmasına rağmen auta gönderdi.

İkinci yarıda iki takım ilk yarıya oranla daha temkinli oynadı. Bu yüzden pozisyon sayısı ilk yarıya oranla daha azdı. Çorumspor yine topa daha çok sahip olsa da aradığı golü bulamadı. Buna karşılık kalesinde gol de görmeyince maç 0-0 bitti.

Alternatifsiz bir kadroya sahip olan Çorumspor’da özellikle teknik heyet sakatlık ve ceza korkusu yaşıyor. Çünkü as tabir ettiğimiz futbolculardan biri cezalı duruma düşse ya da oynayamayacak şekilde sakatlansa alternatifi yok. Çorumspor’un işi o zaman daha da zorlaşacak. Bu noktada benim anlamadığım bazı futbolcular neden hala bunun bilincinde değiller. Hele de Vedat’ın gördüğü sarı karta bir anlam veremedim. Veren varsa bana da anlatsın.

Maçın hakemi idare etmeye çalıştı ancak gereksiz düdüklerle oyunu çok durdurdu. Kartlarda da adil değildi. Çorumsporlu futbolcular için eli cebine çok rahat giderken, Diyarbakırsporlu futbolculara birçok pozisyonda kartını gösteremedi. Sanki deplasman takımı Çorumspor gibiydi.

Yeni Malatyaspor maçında alınan 1-1’lik beraberlikten sonra Çorumspor’un 2 puan kaybetmeyip 1 puan kazandığı görüşündeydim. Bu kez tam tersini düşünüyorum. Çorumspor 1 puan almadı, 2 puan kaybetti.