Bir aşk nasıl biterse, öyle bitti bu aşk ta

Uzun bir hastalık gibi,

Aralıksız dinlediğim alaturka bir fasıl gibi,

Gökyüzüne bakmayı, dostlara mektup yazmayı,

Çiçekleri sulamayı unutmuşluğum gibi

Bitti.

Yıllar önce tanıştığım ve beğendiğim Şair Ahmet Telli’ye ait AŞK TA BİTTİ şiirinin ilk dizeleri…

Bir arkadaşımın sosyal medya sayfasında paylaştığı, rahmetli Sabahattin Ali’nin yazdığı, sevgili Sezen Aksu’nun bestelediği ‘’Çocuklar Gibi’’ şiirine gözüm takıldı bu sabah.

Okudum ve biraz derinlere gitti ruhum. Şöyle bir bir gözümün önünden geçti yaşanmışlık hikayelerim. Biz şair ruhlu insanlar, en çok beslendiğimiz bu yorgun duygu hallerini mutlaka bir yerlere not ederiz. Bunlar kimi zaman şiir, hikaye, roman hatta bazen de şarkı olurlar. Şiir veya şarkı yerine, ben de yazıya dökmek ve sizlerle paylaşmak istedim.

Sevda değil, sevdalarım oldu benim,

Aşk denilen dibi derin, sonu belirsiz kuyunun içine indikçe kayboluşların, ucu açık bir denizde ufka doğru belirsiz ve bir bilinmeze doğru, azimle kulaç atışların sonunda,vardığın hedefteki hazin sonların ve boşa giden onca çabanın neler olduğunu iyi bilenlerdenim.

Ben mi fazla verdim, onlar mı çok istediğinin bin türlü bilinmezliği neticesinde, her sevda başladı, yaşandı ve neticesinde de bitti. Her bitişin bin hüzün zenginliğine dönüştüğü son duraktaki kalışlarım, masmavi gökyüzüyle kaplı, içinde türlü çiçeklerin olduğunu düşlediğim, baharlara götürecek bir umut bekleyişiyle sürdü gitti.

‘’Hayat bittiği yerde başlar’’ sözünü çok sevmişimdir hep, öyle yaptım ve başladım, her biten sevdaya inat, yeni baştan…

Ama sonuçlar hep aynı yola çıktı, ya insanlar zulmü seviyordu, ya da ben hiç akıllanmadım, hiç vazgeçmedim içimdeki insan yanımın güzelliklerinden; dünyayı sevgi kurtaracak dedim ve hep sevdim, sevdikçe de hep verdim.

Onlar işine geldiği gibi dibine kadar somurdu, sömürdü, sonra işleri bitti ve arkalarına bile bakmadan dönüp gittiler. Anlayacağınız her sevdada ölen yine bendim, ne çok öldüm sayısını bile hatırlamıyorum.

Şimdi, yitirilen onca şeyin, giden zamanın, kırılan umutların ardından bakıp, sadece tebessüm ediyorum. Artık kimseye adamıyorum hayatımı ve kimsenin kimsesi olmuyorum.

Şairin de dediği gibi:

Aşk ta bitti,

Uzun bir hastalık gibi,

Aralıksız dinlediğim alaturka bir fasıl ,

Çiçekleri sulamayı, unutmuşluğum gibi,

BİTTİ.