Uşakspor yenilgisi ile zirvenin 8 puan gerisine düşen Çorum Belediyespor için esas mücadele yeni başlıyor. Şampiyonluk zora girmiş olabilir ama bir ihtimalin daha olduğunu unutmamak lazım.

Önceki hafta iç sahada Sultanbeyli Belediye karşısında alınan beraberlik sonrası Uşakspor maçının önemi iki kat daha arttı. Haftaya zirvenin 5 puan gerisinde giren Çorum Belediye’nin en azından farkı koruyabilmesi için Uşak’tan puanla dönmesi gerekiyordu. Zaman zaman yağmur altında oynanan ve kaygan zemin nedeniyle futbolcuların ayakta bile kalmakta zorlandığı maça iyi başlayan taraf Çorum Belediye oldu. Uşakspor, ilk 10 dakikada Çorum Belediyespor ceza sahasına bile giremezken, 15.dakikada köşe vuruşu organizasyonunda Doğan Can’ın çevirdiği topu Akın ağlara yollayınca Çorum Belediye skor üstünlüğünü de ele aldı. Ancak, Uşakspor 2 dakika sonra yine köşe vuruşu organizasyonunda Şemsettin Ender’in kafa golüyle beraberliği sağladı. Belediyespor’un sezon başından beri yaşadığı yan top sorunu bir kez daha ortaya çıktı.

Beraberlik golünden sonra oyunu Çorum Belediyespor yarı alanına yıkan Uşakspor, uzaktan şutlarla ikinci golü ararken, 40.dakikada Abuzer 2 metreden topu auta gönderince Çorum Belediye bir kez daha öne geçme fırsatından yararlanamadı.

İlk yarının berabere bitmesi Belediyespor’un lehine bir durum olacaktı ancak 45.dakikada Tayfur Emre’nin golü tüm planları altüst etti.

Soyunma odasına 2-1 geride giden Çorum Belediye, ikinci yarıya da etkili başladı. İlk golde Akın’a asist yapan Doğan Can, bu kez Abuzer’e ‘al da at’ diye bir pas verdi. Abuzer de birinci sınıf kalitede bir vuruşla ön direkte buluştuğu topu arka köşeden ağlara yollayarak skoru eşitledi.

Maçın 59.dakikası kader anına sahne oldu. Uşaksporlu Doğan Seçkin, taç atışından aldığı topla tam ceza sahasının köşesinde Özgür’le mücadelesi sonucu yerde kalınca hakem kısa bir tereddütten sonra penaltı noktasını gösterdi. Maçın en başarılı isimlerinden Ekrem topu ağlara yollayarak Uşakspor’u ikinci kez öne geçirdi. Maçtan sonra penaltı pozisyonunu defalarca izledim. Özgür müdahaleyi ceza sahası içerisinde ve topa yapıyor ancak Doğan Seçkin ceza sahasının dışına düşüyor. İşte tam burası kafa karıştırıyor. Özgür’ün müdahalesi rakibe değil topa. Yani Doğan Seçkin hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart görmeliyken hakem penaltı kararı vererek sonuca etki etti.

Golden sonra Çorum Belediye’nin beraberlik çabaları vardı. 68’de önce Doğan Can, ardından Abuzer’in şutunda savunmadan seken top üst direkten döndü. Son bölümlerde, daha çok adamla çıkan Çorum Belediye, savunmasında açıklar verirken, 83.dakikada Uşakspor’un galibiyeti perçinleyen dördüncü golü geldi. Gol, tamamen şans ve kaleci hatasından kaynaklandı. Ramazan, gereksiz yere kalesini boşaltırken, Şahin Fıstıkçı’nın Yakup Yiğit’e rağmen yaptığı zor vuruşta top ağlaya ağlaya gol çizgisini geçti.

6 dakikalık uzatma süresinin 4.dakikasında Doğan Can’ın kafa golüyle fark bire inse de karşılaşma Uşakspor’un 4-3’lük üstünlüğü ile tamamlandı.

Öncelikle ağır zemine rağmen ortaya koydukları mücadeleden ve gol ziyafetinden ötürü iki takımı da kutlamak gerek. Zirve mücadelesine yakışır çok güzel bir maç oldu. Çorum Belediye, öne geçtiği ve 3 gol attığı maçta sahadan puansız ayrılmanın ve şampiyonluk şansını oldukça zora sokmanın üzüntüsünü, Uşakspor ise şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibiyle puan farkını 8’e çıkarmanın sevincini yaşadı.

Haa, bir de Yasin’in gördüğü kırmızı kart var. Uşakspor’un dördüncü golünden sonra bir şeyler mırıldandı. Dördüncü hakemin uyarısıyla direkt kırmızı kart gördü. Muhtemelen küfürden atıldı. Şimdi en az 2-3 maç ceza alacak. Yapmayın beyler! Bu takım, Emre’nin hem de hazırlık maçında aynı gerekçeyle gördüğü kırmızı kartın diyetini yaşadığı puan kayıplarıyla ödedi. Pozisyon gereği kart görülür, eyvallah. Küfürden, hakaretten atılmak ne demek ya! Böyle bir profesyonellik olabilir mi? Peki, hem de kader maçında oyundan atılmanın hakemin tartışmalı penaltı kararından ne farkı var? Eğri oturup, doğru konuşalım. Herkes kendine çeki düzen versin.

Gelelim esas noktaya. Fark 8 puana çıktı ama bir takımın daha 2.Lig bileti alacağını unutmamak lazım. 3 puanlık sistemde 8 puanlık fark kapanır mı? Elbette kapanır ama ben Uşakspor’un bu saatten sonra farkın kapanmasına izin vereceğini sanmıyorum. Öyleyse, bir an evvel toparlanıp kalan maçlara odaklanmak lazım. Play-Off yarışına ortak olan takım sayısı gittikçe artıyor. Bu treni de kaçırmamak için geçmişi geride bırakıp geleceğe bakmak gerek.