İki haftalık düşüşün ardından Bergama Belediye’yi deplasmanda 3-1 yenerek yeni bir seri başlangıcı yapan Çorum Belediye, sahasında Van Büyükşehir Belediye ile golsüz berabere kalarak istikrarsız günlere döndüğünün sinyalini verirken, ilk 5 yolunda da büyük bir yara aldı.
Maç öncesindeki genel kanı, Belediyespor’un ilk yarıda deplasmanda 2-1 yendiği Van temsilcisi karşısında rahat bir galibiyet alacağı şeklindeydi. Fakat, futbolun “hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz” kuralı bu maçta bir kez daha tescillendi. Rakip takım neredeyse yarım devre 10 kişi mücadele etmesine rağmen sergilenen kötü futbol ileriki haftalar için endişe verici olarak değerlendirildi.
Çorum Belediye’nin, maça iyi başladığını söyleyemeyiz. Vanspor’un cesur oyunu Belediyespor’un tüm planlarını bozdu. “En iyi savunma hücumdur” felsefesinden yola çıkan Van temsilcisi, açık bir futbol sergiledi. Belediyespor’un en büyük gol umudu olan Ercan yeterince topla buluşturulamadı. Bu yüzden zaman zaman orta sahadan top taşımaya çalıştı. Belediyespor’un kanatları da çok kötüydü. Boş pozisyonlarda bile isabetli orta yapılamadı. Bazı cılız ortalarda ise Vanspor savunması iki uzunuyla tehlikeleri uzaklaştırmayı başardı. Belediyespor ilk yarıdaki tek etkili atağında, 33.dakikada ceza sahasındaki karambolda Ercan’la gole yaklaştı.
Van Büyükşehir Belediye, ani ataklar ve duran toplarda gol aradı. Nitekim 41.dakikada bir duran topta Engin’in kafa vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.
Çorum Belediye ilk yarının aksine ikinci yarıya atak başladı. Hücumda daha etkiliydi. Vanspor’dan Cumali’nin 53.dakikada çift sarıdan kırmızı kart görmesi üzerine rakip takım 10 kişi kalırken, Belediyespor bu avantajdan yararlanamadı. Cılız ataklar bir türlü gol pozisyonuna dönüşemedi. Kenar yönetim, 10 kişi kalan rakip karşısında oyuncu değişikliği yapmakta geç kaldı. Golcü Gökhan 69.dakikada ancak sahaya sürüldü. Orta sahada, Çağrı, Oğuzhan, Hakan Yağmurkaya ve Yılmaz’ın etkisiz olmaları Belediyespor’un hücum gücünü oldukça düşürdü. Gerçi, Belediyespor’da iyi diyebileceğimiz kimse de yoktu.
10 kişi kalan Vanspor, tamamen savunmaya çekilirken, zaman çalmaya yönelik sakatlık numaraları iyice arttı. Hakem de bu duruma seyirci kaldı. Oyunun sık sık durması zaten kötü olan Belediyespor’un tempoyu yakalayamamasında etkili oldu diyebiliriz.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen, 72.dakikada önce Gökhan, ardından Hakan Yağmurkaya net bir gol fırsatından yararlanamadı. 83’te Gökhan akıllara zarar bir gol kaçırırken, aynı pozisyonda sakatlanıp oyundan çıktı.
Golsüz biten maçından ardından istediğini alan taraf Van Büyükşehir Belediye oldu. İlk 5 yolunda yara alan Çorum Belediyespor’un işi artık daha zor.
Bir de, maç öncesinde yaşanan Emre Yüksektepe olayı var. Ceviz kabuğunu doldurmayacak bir nedenden dolayı yaşanan ayrılık yönetim zafiyetini bir kez daha gündeme getirdi. Çünkü bu tür ayrılıklar sadece amatör kulüplerde olur.