Hayatta her şey size bağlı. Sen istersen dünya daha güzel. Sensin tüm güzellikleri yansıtan. Diğer olan biten her şey araç. Yani, sen varsan her şey var. Kendini tanımaktan geçiyor her şey. Bir tebessümle başlıyor güzellikler.
Sabah yataktan kalktığında aynada kendine tebessüm et ve günaydın dileklerini ilet kendine. Gözlerini kapat ve hayatın seslerini dinle. Yeni bir gün, her yeni gün seninle birlikte var. Ruhun bir yerlerde seni bekliyor.
Bul onu. Hisset tüm hissettiklerine bak. Nasıl değişecek hayat.
İnsanlar FELSEFE’yi; * Çocukken MASAL’lardan, * Büyüyünce KiTAP’lardan, ihtiyarlarlayınca da arkalarında kalan YAŞAM’larından öğrenirler..
Bellek " üzerine yaptığı çalışmalarla 2009 Nobel Tıp ödülünü alan Dr.Jonathan Benson'dan:
Bugün dünyada Viagra'ya ve meme silikonlarına, Alzheimer hastalığı araştırmalarından beş kat fazla yatırım yapılmakta. Bu yüzden, birkaç yıl sonra etraf dik memeli yaşlı kadınlar ve sert penisli yaşlı erkeklerle dolacak, ama onlar bunun ne işe yaradığını hatırlamayacaklar.
Gözler arasındaki ilişkiyi biliyor musun? Onlar birlikte göz kırparlar, birlikte ağlarlar, her şeyi birlikte görürler ve birlikte uyurlar. Buna rağmen asla birbirlerini görmezler. Arkadaşlık bunun gibi olmalı. Arkadaşsız hayat cehennem gibidir.
Kendimi her zaman mutlu hissederim. / Neden biliyor musunuz?
Çünkü kimseden bir şey ummam. / Beklentiler daima yaralar.
Hayat kısadır. / Öyleyse hayatınızı sevin.
Mutlu olun ve gülümsemeye devam edin.
Sadece kendiniz için yaşayın ve; / - Konuşmadan önce dinleyin,
Yazmadan önce düşünün, / - Harcamadan önce kazanın,
Dua etmeden önce bağışlayın, / - İncitmeden önce hissedin,
Nefret etmeden önce sevin, / - Vazgeçmeden önce çabalayın,
Ölmeden önce yaşayın.
Hayat budur. Onu hissedin, onu yaşayın ve ondan hoşnut olun..(Shakespeare)
Bizimkiler adam oldular, çiçek olup açtılar ama "akşam sefasına" benzediler.
Ne özelliği var aksam sefasının?
Bilirsin, akşam sefası gündüz kapalı durur gece olunca açar. Kimseye göstermez güzelliğini. Dahası arılar ve böcekler gece yuvalarına çekildiği için onlara da tattırmaz özünü, balını. - Eeee.. - Yani bizimkiler iyi eğitildi, iyi okudular da kendilerinden
başka kimseye faydaları yok. Bırak doğduğu toprağı, yaşadıkları topluma bile faydaları yok. Hatta, böyle bir kaygıları da yok.
İlişkilerdeki şiddetli kavgalar, maskelerin düştüğü andır. İnsan sinirlendiğinde ve ağladığında maskesini çıkaracaktır. Şiddetli kavgalar, neden aldatıldığınız veya aldatılacağınızın ipuçlarını vermektedir. İnsan, içinde bir şeytan ve bir melek taşır, unutma! Ne zaman hangisi olacağını bilemezsin. Bunu anlamak için dikkatli bir gözlemci olmalısın. (Siran Kaleli, Psikolojik Danışman)
Duyduk kaçınılmaz sonucun geldiğini
Ömrün azalıp gitgide eksildiğini,
Gözyaşları, yalvarmalar artık boşuna,
Bir hâkimi mutlak okuyor bildiğini…(Ümit Yaşar Oğuzcan)
7 Ekim 2015