ÇORUM HABER, tam 32 yıldır ana çizgisini özenle koruyor. Bu çizgi, hiç tartışmasız, “Atatürk” çizgisidir. Cumhuriyet değerlerine bağlılıktır. Demokratik ve laik, sosyal hukuk devleti ilkesidir. Çağdaş uygarlık hedefine yürüyüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden yana, inançlı ve kararlı tavırdır.

Bu genel çerçevenin içinde, hiç kuşkusuz Çorum’a özgü bir temel “duruş” vardır ki, “Çorum’u sevenlerin gazetesi” sloganında ifadesini bulur. Her şey “dünyanın merkezi” Çorum içindir. Hedef, Çorum’un büyümesi, kalkınması, güçlenmesi; bölgesinin sanayi, ticaret, eğitim, sağlık, spor, turizm, kültür ve sanat merkezi kimliğini kazanmasıdır, “Barış Kenti”dir. Her bir Çorumlu’nun refahı ve mutluluğudur.

Dürüst, objektif ve yapıcı yayıncılık ilkemizle, saplantısı-önyargısı olmayan herkesle, her kesimle barışık olduğumuzu da övünerek söyleyebilirim. Bilinir ki, ÇORUM HABER kişilerle uğraşmaz, meselelerle uğraşır. Kimsenin kuyusunu kazmaz, kimsenin açığını yakalamaya çalışmaz. Gerçekleri olduğu gibi kamuoyuna yansıtmakta da hiç tereddüt etmez.

Siyasi yelpazeyi; muhafazakâr, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat, sosyalist diye özetlemek gerekirse, ÇORUM HABER, bütün bu akımlarla “demokratik” nitelik taşımaları, “ortaçağ zihniyetli”, “bölücü”, “darbeci” olmamaları kaydıyla, uzlaşabilir, anlaşabilir, ortak paydalarda buluşabilir. Daha doğrusu, en temel ortak payda “demokrasi”dir. Karşılıklı anlayışın, hoşgörünün, evrensel insanlık değerlerinde buluşmanın sağlam zemini de budur zaten.

Yeni bir yıla yaklaşırken ve o yeni yılla ilgili “kendi kendimizi yenileme”, mümkünse Çorum için “daha iyisini yapma” değerlendirme ve arayışları içine girmişken, bir çeşit “demokratik düşünce ve sanat platformu” oluşturmak üzere, toplumun her kesimine çağrı yapmayı gerekli gördüm. Bu yazı, böyle bir çağrıdır. Eğer “demokrasi” ve “Çorum” önceliklerinde birleşiyorsak, Çorum’un en merkezinde konumlanmış olan ÇORUM HABER’de de, gönül rahatlığıyla birleşebilir, ortak değerlerimizi paylaşabiliriz. Haydi el ele verelim!