Daha önce de defalarca söyledim, yazdım. Alt ligler Federasyonun umurunda değil, varsa yoksa Süper Lig ve biraz da 1.Lig dedim. Bu düşüncedeki haklılığım 2.ve 3.liglerin çok büyük bir çoğunluğunun “oynamayalım” demesine rağmen oynanması yönündeki kararla bir kez daha tescillenmiş oldu.

Düşünebiliyor musunuz, “oynansın mı, oynanmasın mı?” diye üç kez yoklama yapacaksınız, oylamaya katılan 87 kulüpten 79’u “oynamayalım” diyecek ve siz “oynatıyoruz” deyip ters köşe yapacaksınız. Sonra da çıkıp Türkiye Futbol Federasyonu özerktir diyeceksiniz. Yüzde 90’lık kesim “oynamayalım” demesine rağmen hangi gerekçe ile “oynatma” kararı alındı, ya da bu kararı kimler aldırdı? Temmuz-Ağustos sıcaklarında oynanacak maçlarda Allah korusun herhangi bir futbolcuya bir şey olsa bunun sorumlusu kim olacak? Hani önce “sağlık” tı, hiçbir maç, hiçbir şampiyonluk insan sağlığından daha önemli değildi? Ne oldu da çark ettiniz? 2.ve 3.Lig Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can’ın bu karar karşısında istifa etmesi gerekmez mi? Madem alt ligler yok hükmünde, böyle bir birliğe de gerek yok o zaman.

Federasyon kalan 6 haftayı oynatma kararı aldı ama ortada cevap bekleyen onlarca soru var. Maçları normal takvime göre oynanacak olursa Eylül’de bitiyor. O zamana kadar 1.Lig başlamış oluyor. Bu durumda 1.Lig’e çıkan takımlar hangi ligde oynayacak? Takımlar yeni sezon planlamasını nasıl yapacak? Bir nevi yeni sezon hazırlıklarına erken başlanacağından, ilerleyen haftalarda tüm takımlarda bir düşüş olmayacak mı? Yoğun antrenman ve maç programlarından dolayı sakatlıklar artmayacak mı?

Velhasıl, bence kalan 6 haftanın oynatılması yanlış karar. Hele çoğunluğa rağmen böyle bir karar alınması skandal. Umarım hem bu sezonu, hem gelecek sezonu en az hasarla atlatacak bir formül bulurlar. Yoksa alt lig kulüplerini çok zor günler bekliyor.