Çorum Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası 3.Turunda eşleştiği Trabzonspor’u elinden kaçırırken, Çorum’da tarihi bir gün yaşandı. Hafta içi olmasına ve maçın televizyondan canlı yayınlanmasına rağmen Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın büyük bölümü doldu. Siyasiler ve bürokratların da ilgi gösterdiği maçta şeref tribünü tıklım tıklım doldu. Türk futbolunun dört büyüklerinden olan Trabzonspor’un Çorum’a gelmesi, şehirde bayram havası estirdi.
Maça iki takım da yedek ağırlıklı kadrolarla çıktılar. Çorum Belediye as kadrosundan Abdullah, Emrullah ve Sebahattin’i oynattı. Kadroya bakınca teknik heyetin Trabzonspor maçından ziyade Cumartesi günü Kütahyaspor’la oynanacak lig maçını düşündüğünü görmemek mümkün değil.
Çorum Belediye maça haddini bilerek, kontrollü başladı. Ani ataklara dayalı bir oyun planında golü düşündü. Trabzonspor, topa sahip olmasına rağmen etkili olamadı. Bunda Çorum Belediyespor’un orta saha hakimiyetini ele geçirmesinin büyük katkısı vardı. Bilal, Çağrı ve Emrullah ilk yarıda orta sahayı çok iyi kontrol ettiler.
Çorum Belediye 23.dakikada golü buldu. Organize atakta Burak’ın pasını iyi değerlendiren Salim Belediyespor’u öne geçiren golü atarken, stat adeta yakıldı. Beklenmedik bir anda gelen bu gol Çorum Belediyespor tribünlerindeki coşkuyu artırırken, Trabzonspor taraftarları sessizliğe büründü. Bu gol Çorum Belediyesporlu futbolcuların kendilerine güvenini de artırdı.
Eski gücünden uzak olan Trabzonspor özellikle sol kanattan İbanez’in taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştı.
36.dakikada Çağrı’nın pasına hareketlenen Sebahattin, ceza yayının gerisinde son adam pozisyonundaki Mustafa Yumlu tarafından faulle durduruldu. Maçın hakemi Suat Arslanboğa kırmızı yerine sarı kartını kullanarak yanlış bir karar verdi. Burada Mustafa kırmızı kartla oyun dışında kalsa belki de sonuç daha farklı olabilirdi.
İkinci yarıya Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ligdeki as oyuncularından Onazi ve Mehmet Ekici’yi sahaya sürdü. Bu değişiklikler Trabzonspor’un orta sahayı ele geçirmesine ve Trabzonspor’un daha etkili olmasına neden oldu. 55.dakikada Ufuk’un ortasında Sebahattin’in topu kale yerine auta atması bence maçın kırılma anı oldu. İlk yarının başarılı isimlerinden Bilal’ın oyundan düşmesi ve teknik heyetin hamle yapmakta gecikmesi Belediyespor’un işini daha da zorlaştırdı.
60.dakikada da Muhammed Demir’in topu kale alanı içerisinden auta atması Trabzonspor taraftarlarına saç baş yoldurdu. Trabzonspor’un baskısı, 84.dakikada Dame N’Doye’nin golünü getirdi. Bu golle maç uzatmalara gitti.
107.dakikada Aykut’un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Esteban mükemmel bir refleksle gole izin vermezken, tribünler hem Aykut’un vuruşunu, hem de Esteban’ın estetik olarak güzel kurtarışını ayakta alkışladı.
Trabzonspor’un Çorum Belediye’yi yarı alanına hapsettiği bölümde, 109.dakikada Mehmet Ekici’nin ortasında Okay Yokuşlu’nun golü Çorum Belediyespor’un umutlarını bitirdi. İlk golde olduğu gibi bu golde de kaleci Burak’ın hatalı olduğunu düşünüyorum.
Çorum Belediye, özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla göz doldururken, Çorum’u çok iyi temsil etti. Belediyespor as kadrosuyla sahaya çıksaydı Trabzonspor’u eleyip gruplara kalabilir miydi diye de kendi kendime soruyorum.
Maçtan sonra spor programlarında Çorum Belediyespor’dan övgüyle bahsedildi. Buradan da anlıyoruz ki, Belediyespor’un acilen üst liglere çıkması lazım.