Bilindiği üzere 12 Şubat'ta Alaca’da düzenlenen genel kurulda mevcut Oda Başkanı İlhan Yılmaz ile Hüseyin Coşkun’un listeleri yarışmıştı. Yılmaz'ın listesi 55 oy alarak seçilirken, diğer aday Coşkun’un listesi ise 49 oy almıştı.

Genel kurulun ardından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçesi veren Hüseyin Coşkun, seçimlerin iptal edilmesini sağladı. Coşkun, dilekçesinde yeni seçilen İlhan Yılmaz ve Turabi Aygün ile ilgili TZOB’un üyeliklerinin düşürüldüğü yönünde karar verildiğini hatırlatarak bu şahısların üyeliklerinin düşürülmesini, yerlerine yedek üyelerin asıl üye olarak seçildiklerine karar verilmesini talep etti.

İtiraz dilekçesini inceleyen İlçe Seçim Kurulu ise dilekçede adı geçen kişilerin üyeliğinin düşürülmesi durumunda bu durumun organ seçimlerinin sonucuna direk tesir edeceği sonucundan hareket ederek, yerlerine yedek üyelerin getirilmesi durumunda ise ortaya çıkan hukuksuzluğun giderilmiş olmayacağı kanaatine vardı.

İlçe Seçim Kurulu; 12 Şubat 2019 tarihinde yapılan Alaca Ziraat Odası organ seçimlerinin iptaline, seçimlerin 14 Nisan 2019 Pazar günü yenilenmesine karar verdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim