Çorumspor, grup maçlarını ilk beşte bitirip Bank Asya 1.Lig umutlarını play-off’a taşıma yolunda ayağına kelen kısmetlerden birini daha tepti. Bugsaşspor karşısında alınacak bir galibiyet gruptaki dengeleri bir anda altüst edecekti ancak olmadı.

Teknik Direktör Gürses Kılıç, “kazanan takım bozulmaz” mantığı ile bir hafta önce Sebat deplasmanında 5-1’lik skorla gülen kadroyu Bugsaşspor’a karşı da sahaya sürdü.

İlk beş yolunda daha da iddialı bir konuma gelebilmesi için kazanmak zorunda olan Çorumspor, beklenenden çok uzak bir görüntüde oynadı.

Kanatlarda Ferdi ile Emrah her 10 dakikada bir yer değiştirdiler. Bugsaşspor, özellikle orta alanda son derece kötüydü. En zayıf halkaları orta sahaydı. Ancak Teknik Direktör Gürses Kılıç o bölgeyi avantaja çevirmek gerekli hamleyi çok geç yaptı.

Bunun yanında, Çorumspor ayağa kısa paslarla oynadığında daha etkili oynadı. Ancak bunu çok az yapabildiler.

Bugsaşspor ise topu yere indirdiğinde tehlikeler yarattı. Ama onlar da bunun farkına varamayıp ısrarla uzun toplarla çıkmaya çalıştılar. Savunmanın göbeğinde oynayan Oğuz’la Mustafa da tüm yüksek topları toplayıp rakibin etkili olmasına engel oldular.

Maçta Çorumspor adına Ferdi ile Muhammed sahanın en iyileriydi. Özellikle Ferdi kanatta harcanmayıp kaleye daha yakın oynasaydı belki skor Çorumspor’un lehine olabilirdi. Ama Gürses Hoca Ferdi’yı ısrarla kanatta oynattı.

Orta alanda Cemal ile Volkan arasında inanılmaz bir uyumsuzluk göze çarptı. Özellikle Volkan kendisine belli bir alan belirledi ve mümkün olduğunca o sınırların dışına çıkmadı. Orta sahada yapılan inanılmaz pas hataları, rakibin en zayıf olduğu bölgede bile Çorumspor’a üstünlük getirmedi.

Hücum hattında Şaban oyunda kaldığı süre içerisinde var mıydı yok muydu belli değildi. Eren gayretli ama etkisiz ve bir o kadar da bencildi. Emrah saman alevi gibiydi. Ama o da üretken değildi. Bu şartlarda Çorumspor’un gol bulması zordu. Nitekim bulamadı da.

Sonuçta, son derece sıkıcı geçen maç başladığı gibi 0-0 bitti. Çorumspor, kazanmak zorunda olduğu maçta çok önemli 2 puan daha kaybederek ayağına gelen bir kısmeti daha tepti.

Konuk Bugsaşspor’u da beğenmedim. Bu futbolla şampiyonluk yarışında nasıl ilerliyorlar anlayamadım. Ama 23 forma numaralı Fatih ile 25 numaralı oyuncuları Mehmet’i beğendim. Biraz da yorulana kadar Ali Kuleli fena değildi.

Maçın hakemi gereksiz düdüklerle oyunu sık sık kesip zaten temposuz oynanan maçı daha da yavaşlattı. 79. dakikada Ceyhun’un ceza sahasında düşürülmesi bence penaltıydı. Bunun dışında yardımcıları ile zaman zaman uyumsuz kalsa da fazla ön plana çıkmadı.