Ee, şimdi ne olacak? Milyonlarca para harcanarak yapılan yeni stat bir türlü devralınamıyor, devredilemiyor. Ta 1 yıl önce bitmesi gereken yeni statta yeni sezonda maç oynanacak mı, oynanmayacak mı? Haziran’da yapılacağı açıklanan genel kurul Ağustos’a kaldı (!) Fatih Özcan devam edecek mi, etmeyecek mi?

Birçok takım harıl harıl transfer yaparken, Yeni Çorumspor’da henüz yaprak kıpırdamıyor. Şampiyonluk kadrosu mu, düşmeme mücadelesi verecek bir takım mı kurulacak? Gördüğünüz gibi belirsizliğin kol gezdiği ortamda cevap arayan birçok soru var.

“İlk düğme yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider” diye yerinde ve çok doğru bir söz vardır. Bu sözü de eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü sıkça kullanırdı. Birinde de ben olmak üzere “Neden her ile stadı devlet yapıyor da, Çorum’a Belediye imkânları ile yapıyorsunuz?” diye birkaç kez soru soruldu. “Düğmeyi yanlış iliklemeye başladınız” der, devamında “Seçim vaadimdi” diye kısa cevaplarla geçiştirirdi. Geldiğimiz noktada ortaya çıkan sonuca göre, sanırım ilk düğme kendileri tarafından yanlış iliklenmiş!

Çorum’la birlikte ve hatta Çorum’dan sonra başlanan ve devlet tarafından yaptırılan birçok stat hizmete açılırken, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında teslim alınması gereken Çorum stadında yeni sezonda da maç oynanıp oynanmayacağı belli değil. Mevcut şartlarda da mümkün görünmüyor. Yüklenici firmaya ödenmesi gereken rakamın 18 milyon lira civarında olduğu biliniyor. Ekonomik olarak zaten zor durumda olan, Belediyenin kendi kaynaklarından bu parayı ödemesi çok zor. Bakanlık da karışmak istemiyor. Yani stadın durumu arapsaçına dönmüş durumda.

Statla ilgili belirsizlik şüphesiz ki, Yeni Çorumspor’un da geleceği ile ilgili belirsizliği beraberinde getiriyor. Çünkü statla ilgili gelirler, yeni sezon bütçesinin önemli bir bölümünü oluşturuyordu. Bu durumda bu projeler rafa kalkıyor demektir.

Gelinen noktada, siyasilerin devreye girerek stadın bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesini sağlamak en akılcı yol olarak görünüyor.

Bugüne kadar her alanda üvey evlat muamelesi gören Çorum, umarım stat konusunda makûs talihini yener ve Yeni Çorumspor yeni sezona yeni stadında girer.

Sadece stat mı? Hayır. Yeni Çorumspor’la ilgili de bir belirsizlik ortamı var. Haziran’da yapılması gereken genel kurul Ağustos’a alındı. Bu durumda, şartlar oluşmazsa Başkan Fatih Özcan da Ağustos’ta “ben yokum” derse ne olacak? Ya da, “Aday çıkarsa ben aday olmam” diyen Başkan, yeni sezon bütçesini oluşturdu, takımı da kurdu. Ama kongrede birileri yönetime talip oldu. O zaman ne olacak? Sezon planlamasını yapan Fatih Özcan yine “ben yokum” mu diyecek?

Belirsizliğin kol gezdiği ortamda bunca cevapsız soru varken, nasıl olacak bu iş merak ediyorum.