Çorum adına, “gururlu” bir haftayı geride bırakıyoruz.

Mart ayının başlarında, Yavuz Donat’ın Sabah’taki yazısı çok ses getirmişti. Yavuz Donat, “Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz” diyerek, Ahlatcı Holding’in AR-GE yatırımlarına önemle dikkat çekiyordu.

ÇORUM HABER de, Yavuz Donat’ın bu yazısını, 2 Mart 2021 tarihli sayısında “Çorumlu aşı yapıyor” ana başlığı ve “Termal kameranın göremediği boya” ve “8 kilo yerine 700 gramlık çelik yelek” alt başlıklarıyla okurlarına aktardı.

25 Mart 2021 tarihli manşetimiz ise, “Ahlatcı, uçak ve helikopter sanayiinde de rol üstleniyor” şeklindeydi.

27 Mart 2021 Cumartesi günü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasını manşetimize taşıdık:
“Burundan uygulanacak sprey aşı dünyada ilk”…

*

Şimdi gelelim bu haftaki başlıklarımıza:

29 Mart 2021 Pazartesi: Ahlatcı’nın aşısı, bulaşı engelleyecek tek aşı (Prof.Dr. Mehmet Ceyhan’ın değerlendirmesi)

30 Mart 2021 Salı: “Aşı Mayıs’a hazır, 250 milyon doz üretebiliriz” (Fatih Altaylı’nın yazısından)

31 Mart 2021 Çarşamba: “Ahlatcı’nın yatırımıyla Türkiye, grafen üreten 10 ülkeden biri” (Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Ankara İvedik OSB’de Grafen Seri Üretim Tesisi’ni açarken yaptığı konuşma)

1 Nisan 2021 Perşembe: “İşte vizyoner olmak budur” (Bakan Varank’ın Ahmet Ahlatcı’yı iş dünyasına örnek gösterirken kullandığı tanımlama)

Ve dün, 2 Nisan 2021 Cuma: Sprey aşı dünya çapında olay! (Ahlatcı Holding ve Nanografi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın anlatımı)

*

Görüldüğü üzere, hafta boyu Ahlatcı’nın “sıra dışı” atılımlarını ve yatırımlarını ÇORUM HABER okurlarına aktarmaya çalıştık.

Gerçekten, AR-GE yatırımları dünyanın gelişmiş ülkelerinde sıra dışıdır. Bizde ise genellikle “boş iş” gibi görülür. Kurumsallaşmış firmalar, vizyon sahibi iş insanları araştırma-geliştirmeye yatırım yapar, bunun dışında, kamuda da, özel sektörde de çoğunlukla “lüzumsuz masraf” diye addedilir.

Getirisi garanti ve alışılmış işlere yatırım yapmak daha “akıllıca” kabul edilir. Hatta “taklit” veya “kopya” risksiz görülür.

Onun için de, yükte hafif, pahada ağır “katma değeri yüksek” ürünleri Batılılar üretir, biz yükte ağır, pahada hafif mal üretimiyle oyalanır dururuz.

*

Sayın Bakan’ın Sayın Ahlatcı’yı “vizyoner” olarak nitelemesinin altında işte bu yatıyor.

Ahmet Ahlatcı, iş hayatındaki tüm başarılarının üzerine bir de “hiçbir maddi karşılık beklemeden” AR-GE’ye ciddi yatırımlarını ekleyerek, vatanseverliğini, milletseverliğini bir kez daha kanıtlıyor.

Sayın Ahlatcı’nın Türkiye’nin devleri arasına girişi, Çorumlu hemşehrileri açısından zaten büyük bir kıvanç vesilesiydi.

Şimdi, yerli ve milli sanayi adına olağanüstü yeniliklere imza atarak, bizleri çok daha fazla gururlandırıyor, onurlandırıyor.

Haber ve yorumlarımızda sık sık dile getirdiğimiz gibi, “emekli kenti”ne dönüşme tehlikesi yaşayan Çorum’da, atılım, dinamizm, sanayileşme adına en büyük moral unsuru ve en büyük prestij kaynağı…

Binlerce teşekkür Sayın Ahlatcı.