Hafta içerisinde sahasında Trabzonspor’la oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçını farklı bir skorla kaybederek elenen Çorum Belediyespor, ligde Kocaelispor’u 4-2 gibi net bir skorla yenerken, lider Uşakspor’un da İstanbul’da Tepecikspor’a boyun eğmesi üzerine zirve ile aradaki puan farkını 2’ye indirdi.

Doğrusu, Trabzonspor karşısında alınan farklı yenilginin lige nasıl yansıyacağını hepimiz merak ediyorduk. Ama maçın başlamasıyla birlikte bakın olumsuz etkilemeyi Belediyespor’u hırslandırdığını gördük. İki takımın da açık futbolu tercih etmesi ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıkarttı. Henüz 15.dakikada Kocaelisporlu Kadir’in yan pasında araya giren Doğan Can’ın pozisyonu golle sonuçlandırması, gollü bir maç izleyeceğimizin habercisiydi. 40.dakikada Çorum Belediyespor kalecisi Ramazan’ın yaptığı inanılmaz hata Kocaelispor’un beraberlik golünü getirdi. Ramazan’ın, kendisine yakışmayacak bir hata sonucu yediği gol, futboldaki “iyi kaleci kötü gol yer” tezini hatırlattı bize. Belediyespor bu gole 1 dakika sonra Taner’le cevap verirken, devreyi 2-1 önde kapattı. Soyunma odasına üstün gitmek önemliydi. Berabere gidilseydi ikinci yarının akışı farklı olabilirdi.

İlk yarıda özellikle Mert’in final paslarında yaptığı yanlış tercihler olmasa belki de Belediyespor fişi ilk yarıda çekecekti ama olmadı.

68.dakikada Doğan Can’ın golüyle fark ikiye çıkmasına rağmen iki takım da maçı bırakmadı. Öyle ki, uzatmalarda 2 gol daha izledik. 90+2’de Belediyesporlu Erhan’ın hava topunda elle oynaması üzerine Kocaelispor penaltı kazandı ve atışı İshak’la gole çevirip farkı bire indirdi. Allah’tan fark ikiydi. Yoksa bir çuval incir daha berbat olacaktı. Bu tip pozisyonlarda savunma oyuncularının daha dikkatli olması lazım. Penaltı golünden sonra daha oynanmamış 3 dakika olması bizi endişelendirse de son dakikada Özgür maçın skorunu belirleyen golü attı.

Bu galibiyetin getirisi sadece 3 puan değil. Lider Uşakspor’un da Tepecikspor’a yenilmesi üzerine zirve ile aradaki fark 2’ye düştü. İşte lig esas şimdi başladı. Ritmini yakalayan Belediyespor aynı tempoda devam ederse şampiyonluğun en güçlü adayı.

Dünkü maçta, genelde herkes görevini yaptı ama Doğukan ve Taner’i çok beğendim. Taner’in ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bir kez daha gördük.