Komşu Yozgat’a “Havalimanı” temeli 3 Haziran’da atılacak. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ temel atma tarihini resmen açıkladığı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yozgatlılara müjdeyi verdi. Yozgatlı kardeşlerimize hayırlı-uğurlu olsun.

Naçizane bendeniz, gerek Başbakan Binali Yıldırım’ın, gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a gelişlerinde, birer açık mektupla Çorumlu hemşehrilerimin hissiyatlarını, taleplerini ve gerekçelerini ifade etmeye çalışmıştım. Ne yazık ki, “müjde” yerine yalnızca “nasihat” aldık.

“Çorum üvey evlat muamelesi görüyor” dediğimizde alınanlar oluyor. Ama, 80 bin nüfuslu kente havalimanı gerekli görülürken, 265 bin nüfuslu kent için “gereksiz” addedilmesi nasıl izah edilebilir başka türlü? Devletin rutin yatırımları dışında, Çorum’a hangi “dev” yatırım yapıldı ki?.. Demiryolu deseniz, bu hızla Cumhuriyet’in 110. yılına ancak yetişir.

Deniliyor ki, “60 kilometre ötede Merzifon Havalimanı var, Çorum’un ihtiyacını karşılar”. İş öyle değil; sorunumuz “mesafe” değil. Çorum’un kendi havalimanı olmadıkça, bir zamanların Anadolu Kaplanı, yeniden kükreyip kaybettiği mesafeyi kapatamaz, sanayileşmesini sürdüremez. Çorum “büyük kent” hedefine ulaşamaz.

Hitit uygarlığının başkenti, aynı zamanda “Kadeş”ten kaynaklanan ayrıcalığı ile, barışın da, kültürün de başkenti olmak durumunda…Çorum’u hep, sanayi, ticaret, eğitim, sağlık, turizm, kültür, sanat, spor alanlarında bölgesinin merkezi olarak tahayyül ediyoruz. Tüm bu alanlarda gerekli altyapıya sahip olduğuna da yürekten inanıyoruz.

Çorum’un söz sahipleri, bunlara bizim kadar inanmıyor olmalılar ki, yazdıklarımıza dudak büküp geçiyorlar. Oysa, kimsenin inanmadığı zamanlarda biz, inanılmaz yatırım ve hizmetlerin Çorum’a gelişine “kamuoyu oluşturma işlevimizle” vesile olmuş bir yerel gazeteyiz. Yayına geçtiğimiz günden beri, tam 33 yıldır demiryolunu dilimizden düşürmüyoruz. Yine yaklaşık 30 yıldır Çorum halkının havalimanı talebine tercüman oluyoruz.

Yılmayacağız, çünkü bizim Çorum sevgimize kimse erişemez; dolayısıyla kimse bizi yıldıramaz. Şunu da iyi biliyoruz ki, Çorum Havalimanı’nı engelleyenler de, suya-sabuna dokunmayan şekilsizler de, Çorum’un hak ettiği gelişmeyi gösteremeyişinden tarih önünde sorumlu olacaklar. Biz, tarihe not düşme görevimizi yapmaya devam edeceğiz.