Gezi Parkı’nı saymazsak Çorum’da son günlerde en çok duyduğumuz cümle bu. Peki, “Birini kaybettik, diğerini de kaybetmeyelim” demekle ne anlatılmak isteniyor? Yani, “Çorumspor’u elbirliği ile gömdük, hiç değilse Belediyespor’u kaybetmeyelim, sahip çıkalım demek.

“Belediyespor’un 3.lige çıkması, Çorumspor’un düşmesi için yapılan planın bir parçasıydı” gibi birçok ıvır zıvır laf dolaşıyor ortada. Bunların hiçbirine kulak asmadan eldeki değere sahip çıkmanın yollarına bakmalı. Profesyonel bir takımın, bir ilin tanıtımına ne derece katkı sağladığını, genç sporcular için bir hedef teşkil ettiğini, bunun da dinamiklerin harekete geçmesi yolunda önemli bir etken olduğunu tekrar tekrar yazmaya gerek yok sanırım. Bunu herkes biliyor artık. O zaman yapılacak şey, tek yumruk olup, bu yolda ne gibi bir katkı sağlanabilir, onun hesaplarını yapmak lazım. Tabi bu hesabı önce büyüklerimiz, yani ilin mülki amirleri yapmalı. Vali, Belediye Başkanı, Milletvekillerinden tutun da sivil toplum kuruluşları ve Çorumlular el ele vermeli.

“Sporun rengi olmaz” diyoruz ya, yönetimlerin ve kurumun siyasi kimliğine bakmadan, destek olmalıyız. Tüm bunlar olmayacak şeyler değil. Yeter ki, ilk adımı büyüklerimiz atsın. Bu doğrultuda Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü’nün desteği büyük önem arz ediyor. O sahaya inmediği sürece kimse inmeyecektir ki, bu böyle konuşuluyor da.

Çorum Belediyespor’a sahip çıkmak zorundayız. Çünkü Çorum, en büyük birleştirici unsurunu yani Çorumspor’u kaybetti. Bu memleketin acilen bir çimentoya ihtiyacı var. Bu da, eldeki Belediyespor’a destek verip yaşatarak mümkün olabilir. Bu yüzdendir ki, başta Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekilleri bu takıma sahip çıkmak zorundalar. Aynı görüşe sahip olmayan insanları bir çatı altında ancak spor aracılığı ile toplayabilirsiniz. Sayın büyüklerimiz sanırım bunu daha iyi biliyorlardır. Bu yüzdendir ki, kırgınlıkları, küskünlükleri bir tarafı bırakmanın zamanı geldi artık.

Destek olmamak için kimsenin bir mazereti de kalmadı. Çorumspor gibi borç batağına saplanmış bir kulüp yerine sıfır kilometrede, borçsuz bir Belediyespor var ortada. Profesyonel ligde takımı olmayan birçok il çuvalla para harcıyor ama 3.lige bile çıkamıyor. Çorum’da ise eldekinin kıymeti bilinmiyor. Ne ilginç değil mi?

Daha önce yazdım, yine yazıyorum. İsim değişikliği, Belediyespor’un benimsenmesi sürecini hızlandıracak bir adımdır. Gerekli olan desteğin sağlanmasından sonra isim değişikliği mutlaka yapılmalıdır. Yoksa çoğu kesim Belediyespor’a siyasi bir oluşumun uzantısı gözüyle bakmaya devam edecek ve bu yüzden Belediyespor hiçbir zaman Çorum’un ortak paydası olamayacaktır.