1963 Çorum Lisesi mezunları 50. yıl toplantısını 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Çorum lisesinde yapmıştık. Hayatta olan yaklaşık 105 arkadaşımızdan 65’i toplantıda hazır bulunmuştu. 50 yıldır görmediğimiz arkadaşlar bir başka fizik, bir başka kişilik ve bir başka kimlikle karşımıza çıkmıştı.
Çorum Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, Avukat Adnan Çırakoğlu ve öğretmen İsmet Kasımcan’ın yardımlarıyla Çorum lisesinin konferans salonunda bir araya gelen arkadaşlarımızla yaklaşık 5 saat hasret gidermiş ve unutulmaz anılarımızı paylaşmıştık. Bütün arkadaşlar, barkovizyonda lise sınıf geçme defterlerindeki fotoğrafları ve notlarının görüntüleri eşliğinde kürsüde kısaca 50 yıllık hayat öykülerini anlatarak kendilerini ifade etmişler ve 50. Yıl plaketlerini almışlardı.
Öğleden sonra hep beraber yemek yemiş ve akşama doğru 2018’de 55. Yıl mezuniyet töreninde buluşmak üzere ayrılmıştık.
Dostluğa ve arkadaşlığa çok önem verdiğim için 2014 yazından beri aynı toplantıları çok küçük çapta da olsa her ay İstanbul’da yapmaya çalışıyorum.
1963 mezunu arkadaşlarımla, mimar oğlu Alişan Çırakoğlu’nun düğünü nedeniyle İstanbul’a gelen Avukat dostum Adnan Çırakoğlu için 4 Mart’ta Kadıköy Saray Muhallebicisinde toplandık.
Toplantıya bankacı ve iş adamı Metin Muci, emekli Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Eyüpoğlu (Talaş), emekli banka müdürü Tuncay Erzurumlu, emekli Noter Hüseyin Kadayıfcı, Kadın Doğum Doktoru Sefer Kaya, Avukat Adnan Çırakoğlu ve işletmeci oğlu Altuğ Çırakoğlu katıldı.
İş adamı Haldun Karaoğlu, Avukat Yaşar Köstekçi, yazar Tuncer Cücenoğlu, iş adamı Üstün Atalay, iş adamı Adnan Bayezit, emekli Vali Süleyman Oğuz mazeretleri nedeniyle katılamadılar. Toplantıda yaklaşık 3 saat Çorum lisesi anılarımızı paylaştık. Ankara’dan emekli Yargıtay üyesi İsmail Seçer’i, Avukat Arif Damar’ı ve İş adamı İsmail Ayvaz’ı telefonla arayarak muhabbetimize ortak ettik.
İzmir Alaçatı’da yaşayan Beden Eğitimi öğretmenimiz Hikmet Dikmen’i arayarak hal hatır sorduk, selam, sevgi ve saygılarımızı ilettik.
Yetmişlik ihtiyar delikanlılara ait toplantı fotoğrafımız ektedir.
5 Mart Cumartesi günü de Adnan ve Gülten Çırakoğlu’nun yüksek mimar oğlu Alişan Çırakoğlu ile iç mimar Merve İpek meşhur Kuledibi Nola gece kulübünde yapılan görkemli bir düğün töreniyle evlenmişler. Adnan Çırakoğlu’nu, Gülten hanımı ve damat Alişan Çırakoğlu’nu telefonla arayarak tebrik ettim ve mutluluklar diledim.
Çorum’un ve Çorum’luların yüzakı çok başarılı bir yüksek mimar olan Alişan Çırakoğlu’nu kısaca tanıtmak istiyorum.
1975 yılında Çorum’da doğan Alişan Çırakoğlu, 1996'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1999'da aynı bölümde "ölçek ve izdüşüm: Mimari anlatım ve tasarım sürecinde uzlaşımlar ve yeni teknolojiler üzerine bir çalışma" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır.
Bugün İstanbul Karaköy’de Çırakoğlu Mimarlık Ltd.Şti. adı altında pek çok mimar arkadaşıyla beraber çok büyük projelere imza atan Alişan Çırakoğlu;
2002’de Antalya Altın Portakal Flim Müzesi Mimari proje yarışmasında birincilik , 2005’te ODTÜ Teknokent Yazılımevi proje yarışmasında birincilik,
2007 Eskişehir Ticaret Odası hizmet binası proje yarışmasında birincilik,
2008’de Arkiterk Genç Mimar yarışmasında birincilik ,
2011’de Abdullah Gül Üniversitesi Master Planı Davetli yarışmasında birincilik ödülü
kazanmış çok değerli bir evladımızdır.
Böylesine çok başarılı ve değerli bir evlat yetiştirdikleri için Avukat Gülten Çırakoğlu ve Avukat Adnan Çırakoğlu kardeşlerimi kutlarım.
9 Mart 2016


Çorum lisesinden arkadaşlarımız (soldan); İş adamı Metin Muci, öğretmen Mehmet Özata, Savcı Hüseyin Eyüpoğlu, Dr. Sefer Kaya, Noter Hüseyin Kadayıfcı, Avukat Adnan Çırakoğlu ve bankacı Tuncay Erzurumlu...

Damat, Yüksek Mimar Alişan Çırakoğlu ve gelin İç Mimar Merve İpek…