İstanbul’da, Halide Edip Adıvarspor’la 1-1 berabere kalan Çorum Belediyespor deplasmanda ilk golünü atarken, yine ilk deplasman puanını aldı. Burada soru şu: Çorum Belediye, 1 puan mı aldı, yoksa 2 puan daha mı kaybetti?

Bir takım eğer şampiyonluğa oynuyorsa öncelikle evinde puan kaybetmeyecek. Bunun yanında deplasmanda ise yenilmeyecek. Bu pencereden baktığımızda Çorum Belediye bu sezon deplasman gibi deplasman maçı oynamadı. Ama 3 maçta 8 puan kaybedip sadece 1 puan alabildi.

1461 Trabzon, Gölcükspor ve Halide Edip Adıvarspor maçları Çorum Belediye’nin şu ana kadar deplasmanda oynadığı maçlar. Trabzon’da taraftar üstünlüğü Çorum Belediye’deydi. Sonuç, 1-0 yenildi. Gölcük’te yine taraftar üstünlüğü Çorum Belediye’deydi. Sonuç, 1-0 yenildi. İstanbul’da ise, Çorum Belediye evinde gibiydi. Taraftar üstünlüğü ezici şekilde Çorum Belediye’nin lehine ve rakip takım tam 23 dakika 10 kişi oynadı. Sonuç, 1-1. Burada alınan 1 puan iyi gibi görünse de ben olaya 2 puan daha kaybedildi gözüyle bakıyorum.

Taraftarların da maç boyunca bağırdığı gibi, “İstanbul Çorum’a deplasman değil.” Maç öncesindeki düşüncem, “1 puan iyi sonuç” şeklindeydi ama atmosfer gördükten ve rakibin 10 kişi kalmasından sonraki değerlendirmem iyi sonuç olmadığı yönünde. Galibiyet olmalıydı. Sezonun ikinci yarısında böyle kolay deplasman olmayacak.

Evinde 3’te 3 yapan Çorum Belediye’nin şampiyonluk yarışında avantaj elde edebilmesi için deplasmanda da birkaç maç kazanması gerekiyor. Halide Edip Adıvarspor maçı bu maçlardan biri olabilirdi. Umarım her şeye rağmen alınan 1 puan deplasman fobisini yenme yolunda iyi bir başlangıç olur ve Çorum Belediye şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerler.

Halide Edip Adıvar maçını ekrandan izledim. Sağlıklı bir yayın olmadı ama en azından golleri görebildim. Çorum Belediye’nin yediği frikik golünde kaleci Onurcan’ın ciddi hatası var. Barajın arkasında kaldı ve sağ köşeyi çok açık bıraktı. Yani göstere göstere gol oldu. Belediye’nin attığı gol ise tartışmaya açık.

Cumartesi günü Erzincanspor’la oynanacak maç çok önemli. Erzincan temsilcisi de sezona şampiyonluk parolasıyla başladı ve şu ana kadar istedikleri sonuçları alamadılar. Onlar da bu maçı “dönüş maçı” olarak görüyorlar. Bu yüzden zorluk derecesi çok yüksek bir maç olacak. Çorumlu sporseverlerin tribünleri doldurup takıma destek olması lazım. Buradan alınacak bir galibiyet moral motivasyonu olduğu gibi özgüveni de artıracak ve Çorum Belediye’nin üstlerdeki yerini biraz daha sağlamlaştıracaktır.