Bu sezon puan cetvelindeki sıralamada üzerinde yer alan hiçbir takımı yenemeyen Çorum Belediyespor’un zorluk derecesi yüksek görünen Kocaelispor maçı beklenilenden kolay geçti. Kırmızı-Siyahlılar, ikinci yarıda buldukları gollerle 2-0 gibi net skorlu bir galibiyet alarak Play-Off yolunda umut tazelediler.

Çorum Belediyespor’un önceki hafta sahasında Bayburt’a yenilmesi, Kocaelispor’un Altay’la oynadığı ve berabere kaldığı maçın öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle iki takım da sıkıntılıydı. Özellikle Kocaelispor cephesinde önemli gelişmeler vardı. Körfez ekibinin en etkili taraftar gruplarından Hodri Meydan’ın tribünden çekildiğini duyurması şehirde buz gibi bir hava estirirken, İsmet Paşa Stadı’nın tribünlerinde her zamanki maçların aksine büyük boşluklar vardı. Statta, fırtına öncesi sessizliği hakimdi. Gergin atmosfer rahatlıkla hissedilebiliyordu. Maç öncesinde yanımıza gelen bir Kocaelili meslektaşımız hoşbeşin ardından son gelişmelerle ilgili bizi bilgilendirdi. Doğrusu içimiz ürperdi. Çok büyük olayların çıkacağı ile ilgili emniyete ciddi ihbarların yapıldığını, bu yüzden maçta görevli polis sayısının artırıldığın söyledi.

Tribünlerde yer alan 3-4 bin civarında Kocaelispor taraftarı çıt çıkarmadan sadece maçı seyretti. Ta ki 41.dakikaya kadar. 41.dakika şovundan ilk yarının sonuna kadar takımları lehine tezahürat yaptılar.

İlk yarı başladığı gibi golsüz eşitlikle biterken, hafızalarda kalan tek pozisyon 15.dakikada Kocaelispor Kaptanı Hamza’nın ceza sahasında Belediyesporlu savunma oyuncusu İmam tarafından düşürülmesi oldu. Hepimizin ortak görüşü pozisyonun açık penaltı olduğu yönündeydi. Ancak maçın hakemi “devam” diyerek kritik bir karar verdi. Burada hakemin kararından ziyade İmam gibi deneyimli bir futbolcunun ceza sahasında kayarak müdahale etme yanlışına düşmesi çok önemli. Hakem penaltıyı verse kimsenin diyeceği bir şey olmazdı.

İkinci yarıda Kocaelispor şuursuzca ataklar geliştirirken, Çorum Belediye ani ataklarla golü düşündü ve bunda da etkili de oldu. 48.dakikada Yeldar’ın kaleci tarafından ceza sahasında düşürülmesi üzerine kazanılan penaltıyı Sebahattin gole çevirip Belediyespor’u öne geçirdi. İlk golü atan takımın kazanacağı görüntüdeki maçta golü Çorum Belediye’nin bulması Kocaelili taraftarları çileden çıkarttı. Tribünlerde homurdanmalar başlarken, zaman zaman bazı taraftarlar arasında şiddetli tartışma ve küfürleşmelere şahit olduk.

Golden sonra Kocaelispor daha çok saldırmaya başlarken, savunmasında önemli açıklar verdi. Nitekim, 71.dakikada genç Selim’in ustaca pasında Yeldar topu Kocaelispor ağlarıyla buluşturması, Belediyespor’un galibiyetini perçinlendi. Çorum Belediye bu golle Kocaelispor’un fişini çekerken, 65.dakikada Çorum Belediyespor kalecisi Sercan’ın üst üste yaptığı iki kritik kurtarış maçın en önemli kırılma anlarından biri oldu.

Kalan sürede Kocaelispor’un gol için can havliyle saldırdığını ancak etkili olamadığını gördük. Belediyespor savunması hata yapmadı ve karşılaşma Çorum Belediye’nin 2-0’lük üstünlüğü ile sona erdi.

Çorum Belediye, zorluk derecesi yüksek deplasmanda önemli oyuncu eksikliklerine rağmen çok kritik bir galibiyet aldı ve Play-Off umutlarını tazeledi. Bu galibiyet kalan haftalar için önemli bir moral kaynağı olurken, camianın umutlarını artırdı.

Kocaelispor’a gelince, içinde bulundukları kaos ortamından çıkmaları zor görünüyor. Ligin boyu biraz daha uzun olsa Play-Off’a kalırlar mı, o bile tartışılır.