2018’i zirvenin 11 puan gerisinde bitiren Yeni Çorumspor, 2019’da farkı kapatıp bir zoru başarmak istiyor. Tıpkı Başkan Fatih Özcan’ın kulübün imkânsız görünen isim değişikliğini gerçekleştirdiği gibi… Öyle ya, başkan imkânsızın nasıl gerçekleşebileceğini gösterdi. Şimdi sıra futbolcularda. Zaten Teknik Direktör Mehmet Aurelio da öyle söylüyor. “Zor ama imkânsız değil” diyor. Hatta, 2003-2004 sezonunda Fenerbahçe forması giyerken 11 puan geriden gelip Beşiktaş’ı geçerek şampiyon olduklarını örnekledi. Futbolcuyken gerçekleştirdikleri futbol mucizesini teknik direktör olarak Yeni Çorumspor’da gerçekleştirmeye çalışacak. Zor ama, elbette imkansız değil.

Önceki kadro dışılarla birlikte devre arasında takımdan gönderilen futbolcu sayısı 8 oldu. Şu ana kadar da üç futbolcuyla anlaşma sağlandı. Pazarspor’dan stoper Uğur Bulut, Serik Belediyespor’dan sol kanat-forvet Volkan Serim ve Fatsa Belediyespor’dan orta saha oyucusu Kaan Güdü kadroya dahil edilen isimler. Uğur’u daha önceden de Çorum’da oynadığı için biliyoruz. Agresif bir yapısı var. Eğer kendini kontrol edebilirse, ligin en iyi stoperlerinden biri. Volkan Serim’i geçen sezon Elaziz Belediye’den de biliyoruz. Etkili ve Yeni Çorumspor’un ihtiyaç duyduğu bir oyuncu. Kaan Güdü’yü Fatsa Belediye maçında izledik. Takımının en etkili oyuncularından biriydi. Onun da katkı sağlayacağına inanıyorum.

Anlaşma sağlanan üç futbolcu için de “tam isabet” diyebiliriz. Görüşmelerin devam ettiği oyuncular da aşağı yukarı aynı kalitedeler ve tam isabet gibi görünüyorlar. Bu oyuncular uyum sorunu yaşamazlarsa, ikinci yarıda tabanca gibi bir takım izleyebiliriz.

Teknik Direktör Mehmet Aurelio, ilk yarıda topladıkları 28 puanın çok iyi olduğunu söyledi. Yani, “çok iyi puan topladık” dedi. Ben 28 puanın çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Zirveye oynayan bir takım ortadaki 51 puanın 23’ünü kaybetmişse, alınan 28 puan iyi değildir. Hoca ikinci yarı için de aynı hedefi düşünüyorsa hesaplar tutmaz.

Çorumspor’dan sonra Çorum’un profesyonel ligdeki tek temsilcisi olan Çorum Belediyespor, siyasi bir oluşumun devamı gibi görülüyor ve benimsenmiyordu. Ama yönetimden sonra isim değişikliği ile kimsenin bir mazereti kalmadı. Çorum’u genelleyen bir isimle üst ligler için mücadele eden Yeni Çorumspor’un, Başkan Fatih Özcan’ın da dediği gibi, sabit gelir kaynaklarına kavuşturulmadığı sürece eski Çorumspor’un durumuna düşme riski her zaman var. Şehri yönetenlerin küslük ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp Yeni Çorumspor ismi etrafında toplanmaları ve sabit gelir kaynakları konusunda adım atmaları gerek. Çünkü Yeni Çorumspor bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşunun yanı sıra en önemli tanıtım aracı ve marka değeridir.